IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“VULINOV ‘SRPSKI SVET’ daje rezultate”: Vidojkoviću i Kulačaninu poručuju- „Dobićete metak u čelo“ (foto i video)

Marko Vidojković i Nenad Kulačin, autori podkasta “Dobar, loš, zao” koji se emituje na portalu Nova.rs, proteklih dana dobili su nebrojano prijetnji smrću, a što je prijavljeno nadležnom tužilaštvu, dosad je prijavljeno šest prijetnji, a u pomenutim, zasad, nepoznate osobe prijete ubistvima i metkom u čelo…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 30.09.2021… 19.17… “VULINOV ‘SRPSKI SVET’ izgleda daje rezultate”: Vidojkoviću i Kulačaninu poručuju- „Dobićete metak u čelo“ (foto i video)

Prijetnje su počele nakon što je Vidojković u podkastu opsovao Aleksandra Vučića, a potom su ga režimski mediji optužili da su se psovke odnosile na majku predsjednika Srbije, što je autor emisije oštro demantovao. Nakon kampanje u režimskim medijima, Vidojkoviću i Kulačinu su krenule da stižu stravične prijetnje, piše portal Nova.rs.

„Podneli smo krivične prijave, odnosno NUNS je u moje i Kulačinovo ime podneo, povodom pretnje koje smo dobili. Imali smo šest pretnji za dva dana, četiri su već procesuirane i tužilac nas je juče pozvao da potvrdimo da se osećamo ugroženima…

Dve prijave, odnosno pretnje, poslali smo jutros NUNS, pa će oni da ih potom proslede nadležnom tužilaštvu, s obzirom da se time bave. Meni su lično stizale uvrede, a preteći komentari se uglavnom nalaze ispod DLZ tekstova na društvenim mrežama. U početku je Nenad veliki deo prijavljivanja pretnji preuzeo na sebe, a sada sam se i ja intenzivno uključio“, kaže Vidojković za Nova.rs.

Navodi i da je jasno da je riječ o organizovanoj kampanji zastrašivanja.

„Oni krenu u kampanju i njihove hijene se razjare i krenu da prete ubistvima i, u najmanju ruku, nasiljem. To je deo organizovane kampanje, mislim da je cilj zastrašivanje, pretnje, i dovođenje u situaciju da autori emisije i članovi njihovih porodica žive u nekoj vrsti kućnog pritvora. Ne možemo da znamo ko će da se oseća prozvanim, kada nas vidi na ulici, da brani Firera silom“, navodi Vidojković.

Čitaj još:   Muslimani večeras obilježavaju odabranu noć Lejletul- berat... (foto, video)

Sa druge strane, Nenad Kulačin za Nova.rs objašnjava kakve su prijetnje u pitanju.

„Pretnje su od klanja do metka u čelo, kompletan dijapazon pretnji smrću. Pretnje se ujedno odnose i na naše porodice, a traje od trenutka kada su nacionalne televizije prenele deo iz naše emisije, u kojoj je Marko imao posebnu poruku za predsednika. Od tog trenutka smo dobili nebrojano pretnji“, kaže Kulačin.

Ističe da su prijetnje prijavljene i da on i Vidojković imaju obavezu da zaštite porodice.

„Imamo obavezu prema sebi i našim porodicama. Pretnje se nalaze ispod naših objava na Fejsbuku, Tviteru i Toktoku. Najgore je što naše porodice trpe. Ono što je najvažnije, jeste da se osećamo ugroženima“, ističe Kulačin i dodaje: „Ne postoji način da nas ućutkaju, jedini način jeste da nas fizički sklone. Zanimljivo je da je dobar deo tih pretnji iz Beča, Ciriha, Mojkovca… Izgleda da je ‘srpski svet’ Aleksandra Vulina počeo da daje prve rezultate, na našoj koži.“

Inače, u stravičnim prijetnjama, mahom nepismenim, navodi se sljedeće: „Kako bi vam j*** mater kada bih vas sreo“, „Ko ovim svinjama daje prostor, ovo su svinje i treba ih spremiti za svinjokolj, sada je vreme“, „Hitler vas je zaobišao, ali mi nećemo“.

Čitaj još:   PROTESTI U SARAJEVU: Rudari ne odustaju od zahtjeva, dočekali jutro na otvorenom, idu do kraja... (foto, video)

Podsjetimo, Vidojković je tokom podkasta “Dobar, loš, zao” opsovao predsjednika Vučića riječima: „P…a ti materina, je l ti ovo liči na RTS.“

On je potom izjavio i da nije mislio na majku predsjednika Srbije, a kako režimski mediji tvrde.

„Majka predsednika Vučića mi ni najmanje nije bila u glavi kada sam njega opsovao“, rekao je nakon toga za Danas Marko Vidojković, pisac i jedan od voditelja podkasta „Dobar, loš, zao“.

izvor Nova.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more