IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Krivokapić NEVAKCINISAN, Crna Gora CRNI LIDER po broju ZARAŽENIH…

Predsjednica Evropske komisije zna, kako kažu, da je posjetila jedinu zemlju u Evropi čiji premijer nije vakcinisan.

Odlazeća ministarka zdravlja se hvali kako Crna Gora sada testira četiri puta više nego prošle godine. I sigurno da testiramo više posebno zahvaljujući tome da su sada u primjeni brzi antigenski testovi, da je prethodna vlada obezbijedila nove laboratorije za testiranje u javnim ustanovama, da se sada testiranja vrše u preko 20 privatnih ustanova, da nema problema oko nabavke reagenasa na svjetskom tržištu…

Ili možda ima kada se za oko pola miliona eura kupe testovi koji nijesu kompatibilni sa aparatima u našim bolnicama?! Ono što ministarka izostavlja da kaže jeste da ove godine Tajvan testira proporcionalno broju stanovnika 28 puta više nego Crna Gora, Austrija 25 puta, Slovačka 22 puta, Kipar 17 puta, Mongolija 16 puta, saopštila je Komisija za zdravstvo DPS.

Podsjećaju da je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, tokom posjete Crnoj Gori, objasnila da se EU digitalni COVID sertifikat sada primjenjuje u 45 zemalja i da je posebno važan u sferi turizma.

“Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je ushićeno izjavila da se nada da će EU pozitivno odgovoriti na zahtjev Crne Gore da se pridruži ovom sistemu. Kao posljednja ili među posljednjim državama Evrope. Podsjetimo da EU ima 27 članica pa je ovo jasan pokazatelj koliko EU zapravo nema povjerenje u podatke koje dobijaju od naših zdravstvenih vlasti.

Ministarka zdravlja bezuspješno manipuliše podacima i u domaćoj javnosti pa je jasno da strani partneri imaju pouzdane podatke o epidemiji”, naveli su u saopštenju.

Sigurni su, kako ističu, da je ministarka “slučajno” izostavila da Fon der Lajen informiše da je broj umrlih u Crnoj Gori skoro 2,5 puta veći nego prošle godine, da imamo 1.100 više umrlih nego Luksemburg, da je udio pozitivnih nalaza oko 15 odsto testiranih svakodnevno, što jasno govori da ne kontrolišemo epidemiju…

Čitaj još:   NEKAD I SAD- MAŠINBRAVAR I INŽINJER MAŠINSTVA...

“Prije nekoliko dana ambasadorke Rajnke i Medoks su poručile da je potrebno staviti epidemiju pod kontrolu. Vjerujemo da ministarka nije upoznala predsjednicu Evropske komisije da se u Beranama formira novi klaster i da je juče bilo 54 novooboljelih, zato što su njene kolege iz Vlade dale primjer građanima kako kršiti mjere i zgaziti na sav trud iscrpljenih zdravstvenih radnika…

Neodgovorno ponašanje onih koji su nove mjere donijeli samo nekoliko dana ranije navodi građane na uvjerenje da i sami ne moraju da poštuju mjere i da smiju da koriste zajednički predmet (kašiku) sa stotinama drugih”, navodi Komisija za zdravstvo DPS.

Predsjednica Evropske komisije zna, kako kažu, da je posjetila jedinu zemlju u Evropi čiji premijer nije vakcinisan.

“Ali, ministarka je nije upoznala da u Crnoj Gori ponovo umiru korisnici domova za stare, da je u Pljevljima 36 pacijenata na kiseoniku, da COVID centri nemaju longacef, da se pacijenti liječe u improvizovanim napuštenim školskim zgradama…

Crna Gora nastavlja da bude “crni” lider u Evropi. Po broju smrtnih slučajeva tokom proteklih sedam dana, preračunato na broj stanovnika, Crna Gora je na prvom mjestu u Evropi. Po broju novooboljelih u protekloj sedmici smo na drugom mjestu, iza Srbije. Po broju aktivnih slučajeva, na petom smo mjestu u Evropi”, ističu iz DPS-a.

Čitaj još:   Međunarodni sajam halal industrije „Sarajevo Halal Fair“ (SHF) 2018.

Dok Crna Gora niže crne rekorde, ministarka se češlja, kažu u DPS-u.

“I relativizuje kako ponašanje svojih kolega koje je zgrozilo domaću i međunarodnu javnost tako i svoju odgovornost za katastrofalnu epidemijsku situaciju. Vjerovatno čeka da se pohvali kako smo, kao rezultat njenog mukotrpnog pregovaranja, uvršteni u sistem digitalnog COVID sertifikata”, zaključuju u saopštenju.

izvor: CdM.me

KRIVOKAPIĆ BEZ ODGOVORA: Zašto se njegova kćerka srela sa bivšim šefom tajne službe Bojovićem

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić nije odgovorio na pitanja portala Standard, Read more

Andrej Nikolaidis: Zdravko & njegovi VIRUSI

Ova vlada je virus. Taj virus, doduše, nije napao zdrav, Read more

Krivokapić NEĆE NI MANDIĆA U VLADI

Premijeru Zdravko Krivokapiću nije prihvatljivo da jedan od lidera Demokratskog Read more

KRIVOKAPIĆ BURNO REAGOVAO: ”Ako sam ja problem, SVRGNITE me, ako hoćete izbore…”

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je, odgovarajući na pitanja novinara, da Read more