IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKŠIĆ: Kovačević, negator GENOCIDA fotografijom želi prikriti PROŠLOST…

Razumijem i uvažavam potrebu svake lokalne vjerske zajednice da sarađuje sa opštinskim vlastima pri čemu je važno da se međusobna komunikacija i saradnja odvija na temeljnim principima uvažavanja, posebno poštovanja svake žrtve, saopštio ječlan koordinacionog tima Građanske inicijative „21. maj“ Merdan Zejnelagić povodom posjete predsjednika Opštine Nikšić Islamskoj zajednici u tom gradu.

“Žao mi je što predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević prvi susret sa predstavnicima lokalne islamske zajednice nije iskoristio i u pravcu konačnog odricanja od politike koja negira genocid u Srebrenici i osporava sveukupni identitet onih koji pripadaju islamu. Kovačević je političar i zvaničnik koji sebe samodeklariše kao pristalicu ravnogorskog pokreta koji i dalje, kao i u minulim ratovima, inspiriše, podstiče i ostvaruje mržnju prema pripadnicima islama na ovim prostorima”, istakao je on.

Čitaj još:   RAMUŠ HARADINAJ, NAVIJA ZA PARTIZAN, ALI I ZA ZVEZDU: Malo o srpskim vječitim rivalima...

Kovačevića, kako dodaje, i kao zvaničnika kojeg državni tužilac goni zbog negiranja genocida u Srebrenici pri čemu podsjećam da su žrtve od strane svojih dželata stradale upravo zato što su pripadale islamu.

“Umjesto da iskoristi priliku da se izvini pripadnicima islama u Nikšiću i Crnoj Gori, odrekne se od politike mržnje i nasilja, Kovačević koristeći iskrenost, otvorenost i dobronamjernost svojih domaćina pokušava da kroz fotografiju prikrije svoju odgovornost i prošlost”, zaključuje Zejnelagić.

izvor: http://analitika.me

NIKŠIĆ: CECA nakon koncerta, NIJE UPLATILA NI CENT POREZA NA UGOVOR…

Nikšićki odbor Građanskog pokreta URA danas je uputio Upravi prihoda Read more

NI ČETNIK VIŠE NIJE ŠTO JE BIO

Njegova najveća muka je što je naćeran da licemjerno organizuje Read more

Novi ŠAMAR slobodarskom i prkosnom NIKŠIĆU- NE DOZVOLITI SKRNAVLJENJE NIKŠIĆKOG POZORIŠTA

“Zakazana projekcija filma šoviniste i negatora genocida u Srebrenici, Borisa Read more