IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Uhapšen milijarder iz Azerbejdžana Telman Ismailov u Crnoj Gori… (foto, video)

MILIJARDER “PAO” U CRNOJ GORI! Povezivan sa Monikom Beluči- uhapšen zbog ubistva dvojice biznismena…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, subota, 02.10. 2021… 11.27… PODGORICA: Uhapšen milijarder iz Azerbejdžana Telman Ismailov u Crnoj Gori… (foto)

Milijarder iz Azerbejdžana Telman Ismailov uhapšen je u Podgorici po međunarodnoj potjernici, potvrđeno je nezvanično Pobjedi iz policije.

Prema izvoru portala „crimerussia.com”, Ismailov se teretio za organizaciju ubistva dvojice preduzetnika. Optužen je 11. novembra 2017. godine i tražio ga je Interpol.

U crnogorskoj policiji su u junu ove godine kazali da tragaju za dva strana državljanina, na području Podgorice, za kojima je raspisana međunarodna poternica. Jedan od njih je upravo bio Telmanu, dok je drugi ruski državljanin Vladimiru S, a obojica  su poznati po svojim biznisima.

Kako je tada pisao Dan, u podgoričkom naselju Kokoti, policija je izvršila pretres stana u kojima su zatekli članove porodica traženih osoba.

Čitaj još:   Amerikanci pustoše prodavnice: Poslije toalet- papira na udaru oružje i municija... (foto)

Ismailov je rođen u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, kao deseto od dvanaestoro djece u jevrejskoj porodici. Vlasnik je brojnih kompanija širom svijeta, a u Rusiji je studirao ekonomiju i u toj zemlji je proveo veći dio života.

Vlasnik je luksuznog kompleksa u turskoj Antaliji – „Mardan Palace”, najskupljeg hotela u Evropi čija je gradnja koštala preko 1,5 milijardi dolara.

Bio je vlasnik i Čerzikovski pijace u Moskvi, najveće te vrste u Evropi, koja je zatvorena zbog sumnjivog poslovanja 2009. godine.

izvor Pobjeda.me

Večeras PROTEST ISPRED VLADE u Podgorici:”Sve veća izdaja dobiće zaslužen odgovor…”(video)

U Podgorici će večeras biti održan protest, motivisan subotnjim ‘pozivom’ Read more