IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEŠKI PREGOVORI DALI REZULTAT: Kfor stigao na granične prijelaze Jarinje i Brnjak, povlače se i Srbi i kosovski specijalci… (foto, video)

Dogovoru postignut u Briselu, predviđeno da se danas specijalne kosovske policijske snage povuku sa graničnih prijelaza Jarinje i Brnjak, baš kao i Srbi koji su blokirali ove prijelaze…

BRISEL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 02.10. 2021… 09.27… TEŠKI PREGOVORI DALI REZULTAT: Kfor stigao na granične prijelaze Jarinje i Brnjak, povlače se i Srbi i kosovski specijalci… (foto, video)

MEĐUNARODNE SNAGE Kfor- a će rasporediti svoje trupe na graničnim prijelazima i trebalo bi da ostanu naredne dvije sedmice. Helikopter šta je uočljivo nadlijeće prostor iznad graničnih prijelaza.

Prištinski specijalci na Jarinju su spakovali rančeve, pokupili smeće i formirali kolonu vozila za polazak, pa su pomjerili kamione kako bi oslobodili jednu saobraćajnu traku puta Jarinje – Kosovska Mitrovica.

Očekuje se i povlačenje mehanizacije pomoću koje su Srbi napravili blokadu, dok pripadnici Rosu pakuju opremu u džipove. Slična je situacija i na graničnom prijelazu Brnjak, gdje su također pristigli vojnici Kfora.

Čitaj još:   HAŠIM TAČI, USLOVIO IZRAEL: Priznajte Kosovo i ja ću ovo uraditi!!!

Povlačenje specijalnih policijskih snaga i barikada trebalo bi istovremeno početi danas od 8 i da se završi najkasnije do 16 sati. Od ponedjeljka na graničnim prijelazima za vozila će biti uspostavljen režim sa “stikerima” do konačnog rješenja registarskih tablica, pišu agencije.

Kao posljednja tačka dogovora, predviđa se formiranje radne grupe koja će raditi na trajnom rješenju za registrske tablice po standardima i praksama EU-a. Grupu će činiti predstavnici EU-a, koji će njom i predsjedavati, kao i predstavnici Beograda i Prištine.

izvor agencije

VUČIĆ U SEVDAHU PJEVA: “Tamo daleko”… (foto, video)

Vučić, koga rijetko možete vidjeti u nekoj opuštenoj atmosferi, zapjevao Read more