IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽIVAJTE U SUNCU ALI JOŠ NA KRATKO: Vrijeme koje nas očekuje u narednih par dana je… (foto)

Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, prije podne po kotlinama magla i niska oblačnost, jetar slab promjenljivog smjera, dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu do 30 °C…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti, subota, 02.10. 2021… 09.27… UŽIVAJTE U SUNCU ALI JOŠ NA KRATKO: Vrijeme koje nas očekuje u narednih par dana je… (foto)

Stabilnije vremenske prilike, više sunca, uvjetuju i to daleko povoljnu biometeorološku prognozu.

Većina populacije biće boljeg raspoloženje, tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nakon vedrije noći, tokom jutra prohladno, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju primjerenom odijevanju. U nastavku dana će temperature porasti, biće ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom.

subota, 02.10.2021. godine
Stabilnije vremenske prilike, sa više sunca, uslovljavaju povoljnu biometeorološku prognozu. Većina populacije biće boljeg raspoloženje, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nakon vedrije noći, tokom jutra prohladno, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju primjerenom odijevanju. U nastavku dana će temperature porasti, biće ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom.

nedjelja, 03.10.2021. godine

Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina ljudi će biti boljr raspoloženo , tegobe kod osoba osjetljivih na promjene biće slabije izražene. Neophodno je posvetiti nešto više pažnje odijevanju zaštiti od nižih temperatura tokom jutra, osobito u unutrašnjosti zemlje. Mjestimično je moguća pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. Poželjno je dan provesti u prirodi.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Skandalozna je količina neznanja ministra pravde- MINISTRE, MORATE PONOVITI GRADIVO...

U ponedjeljak će preovladavati sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od osam do 14, na jugu do 16, a dnevna od 23 do 29 °C.

U utorak, u većem dijelu zemlje jutro pretežno sunčano. Tokom dana porast naoblake u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne.

Poslijepodne ili u večernjim satima lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i na jugozapadnu Bosne. Jutarnja temperatura od 10 do 16, u Hercegovini i Krajini do 20, a dnevna od 23 do 29 °C…

http://iBalkan.net