IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predao se Ilir Đokaj, osumnjičeni ubica Šejle Bakije, imao je logistiku… (foto)

Policija je danima tragala za Đokajem, a sve je ukazivalo na to da je on odmah nakon izvršenog ubistva, iz Tuzi prešao granicu sa Albanijom…

PODGORICA- TUZI: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 04.10. 2021… 11. 37… Predao se Ilir Đokaj, osumnjičeni ubica Šejle Bakije, imao je logistiku… (foto)

Ilir Đokaj (28) iz Milješa, koji je osumnjičen da je u srijedu na Karaburškom polju hicima iz vatrenog oružja usmrtio svoju bivšu nevjenčanu suprugu Šejlu Bakiju (19) i ranio njenog oca Šabana, predao se policiji nakon ponoći u pratnji advokata Srđana Lješkovića, potvrdio je Lješković Pobjedi.

Policija je danima tragala za Đokajem, a sve je ukazivalo na to da je on odmah nakon izvršenog ubistva, iz Tuzi prešao granicu sa Albanijom.

Zbog ubistva Šejle Bakije juče se na poziv Centra za ženska prava okupio veliki broj građana ispred stanice policije u Tuzima, kako bi izrazili protest jer smatraju da su organi reda i pravosuđe propustili da preventivno deluju i spriječe ubistvo Šejle Bakije i ranjavanje njenog oca Šabana.

INSTITUCIJE ZAKAZALE: Osumnjičeni za ubistvo na Karabuškom polju, nadomak Tuzi, najvjerovatnije pobjegao u Albaniju…

Dobro obaviješteni izvori iz bezbjednosnih službi izričiti su da je očigledan institucionalni propust koji je, nažalost, za posljedicu imao tragičan ishod. Isti izvori navode da je ovo klasičan primjer rutinskog i pasivnog odnosa policije, uz izostanak proaktivnog pristupa i prevencije u ovako osjetljivim slučajevima.

Čitaj još:   Haris i Rada, grade ogromnu kuću u Bosni, detalji potpuno zapanjujući... (foto)

Kategorični su da su morale biti odrađene bezbjednosne provjere, da je obaveza i praksa inspektora bila da po nalogu tužioca poslije nasilja u porodici obave pretres, kako bi se utvrdilo da li nasilnik ima oružje, a posebno što se radi o povratniku koji je već odgovarao za nasilničko ponašanje…

Povodom istraživanja ovog teškog zločina, s ciljem lociranja i hapšenja Đokaja, istražitelji su uzeli izjave od više osoba, izuzeli tragove, ali više od sumnji da je pobjegao iz zemlje o njemu se ne zna.

Pobjedini izvori pribojavaju se da je Đokaj uveliko van dometa naših vlasti, koje će, shodno proceduri tek za više od mjesec, a možda i dva, izdati međunarodnu potjernicu.

Đokaj je vozilo ,,audi“ hercegnovskih tablica, koje je koristio u zločinu, ostavio u centru Tuzi, gdje mu se gubi svaki trag. Neadekvatna reakcija, nažalost, odrazila se na jedan mladi život, koji je možda mogao biti spašen, u slučaju da su prijetnje ozbiljno shvaćene, baš kako ih je doživjela i žrtva. 

Đokaj će danas biti saslušan u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici…

izvor Pobjeda.me

Čitaj još:   RAZBOJNIK UPAO U KUĆU GRADONAČELNIKA: KRENUO ŠRAFCIGEROM, Čuli smo lupanje, rekao sam ženi da se zaključa u kupatilo...
Večeras PROTEST ISPRED VLADE u Podgorici:”Sve veća izdaja dobiće zaslužen odgovor…”(video)

U Podgorici će večeras biti održan protest, motivisan subotnjim ‘pozivom’ Read more