BiH

TEMPERATURE U DRASTIČNOM PADU: Prognoza ne obećava, vrijeme koje se očekuje u narednih 12 dana… (foto)

Mjestimično će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Uz kišu uslijedit će i izraženiji pad temperature zraka tako da će nam trebati toplija odjeća i obuća…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 05.10.2021… 10. 37… TEMPERATURE U DRASTIČNOM PADU: Prognoza ne obećava, vrijeme koje se očekuje u narednih 12 dana… (foto)

U BiH stiže promjena vremena, uz kišu dolazi i pad temperatura…

Danas će u većem dijelu Bosne i Hercegovine biti sunčano i nadprosječno toplo, uz nešto više oblaka nego proteklih dana.

Pred kraj dana na zapadu i jugu zemlje moguća je lokalno i obilnija kiša kao uvod u kišu koja će se u našoj zemlji zadržati najmanje do početka sljedeće sedmice. Mjestimično će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Uz kišu uslijedit će i izraženiji pad temperature zraka tako da će nam trebati toplija odjeća i obuća.

Minimalne jutarnje temperature zraka tokom većeg dijela sedmice varirat će od 8 do 13 u Bosni, na jugu zemlje do 16°C. Najviše dnevne temperature između 11 i 15, u Hercegovini do 18 stepeni.

Oblačno i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima moguće je i tokom većeg dijela naredne sedmice (od 11. oktobra do 18. oktobra). Prestanak padavina prognozira se za dane vikenda (16. i 17.10.). Temperature bez značajnijih promjena u odnosu na ovu sedmicu.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 6 i 12 u Bosni, do 14°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 9 i 15 u Bosni, na jugu Hercegovine do 17°C.

utorak, 05.10.2021. godine
Prije podne će biti sunčanije i ugodnije, u drugom dijelu dana biometeorološke prilike će se pogoršati usljed promjene vremena i kiše, praćene južinom. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, u noći problemi sa snom. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Stanje na putevima

Na dionicama uz rijeke Savu i Drinu u jutarnjim satima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise….

http://iBalkan.net

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

VIC DANA: MILE uposlen u vladi RS- a, vraća se kući sa zakašnjenjem, na vratima čeka ga žena STANA i pita, gdje su ti čovječe… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!!! PALE: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak, 29, 04. 2024…17: 42……

9 sati ago

Aleksandra Bosnić- ĐURIĆ: Da li je „Srpski svet“ samo kulturni koncept? (foto)

GRAĐANSKO DRUŠTVO I NJEGOVI (NE)PRIJATELJI: Od 2020. do 2024. godine postalo je jasno da od…

10 sati ago

PPO “Lovćenske straže 1990”: Podrška rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ se obavezao da će se maksimalno založiti da se…

10 sati ago

Bivši gospodar SAO Budva, godinama prolazi ispod radara… (foto, video)

Kako su godinama unazad funkcionisali nadležni organi i inspekcije najbolje govori primjer bivšeg predsjednika Opštine…

11 sati ago

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

11 sati ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

12 sati ago

This website uses cookies.