IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ĐE ĆETE S ĐECOM IZ MIJEŠANIH BRAKOVA?

Kako stoje stvari, sve je izvjesnije da će nova vlast insistirati na uvođenju vjeronauke u školama. Pa nije  nova vlada bez razloga  proglasila samu sebe apostolskom.  Đe to ima, apostoli bez vjere i vjerovanja? Niđe.  A i zavjet moraju ispinuti onom koji ih je doveo na vlast. Jer oni drže do date riječi, pogotovu kad je vjera u pitanju. I ako sprovedu što su naumili, eto nam crnogorsko školstvo  “bogatije” za novi predmet.

E sad Vladini apostoli, sa sve predsjednikom Parlamenta i potpredsjednikom Vlade, jedno pitanje za vas. Sigurna sam da ovo moje pitanje,  na iste adrese bi uputili mnogobrojni koji pripadaju građanskoj, multinacionalnoj, multivjerskoj, antifašističkoj, evroatlanskoj  Crnoj Gori. Onoj Crnoj Gori, koju  potpisima na dogovore i pregovore, iz septembra prošle godine, tvrdiste da ćete je sačuvati.  E upravo,  vas pitam.

Čitaj još:   Jadranka Selhanović: DRITAN I DVIJE ŽUTE HALJINICE...

Đe ćete “vjeronaučno” sa đecom, a  hvata me jeza ali moram tako reći, iz “miješanih” brakova? Đe ste krenuli? Đe ćete sa njima koji su naučili da se jednako slave i Božići i Bajram, da se na slavu, na blage dane i blagdane ide i kod strica,  i kod amidže, i kod donda? Hoće te li da ih raspolućujete između majki i očeva? Hoćete li vi da im određujete ko je preči? Ili hoćete da “ubijate” u njima baš ono što je istinska Crna Gora, Crnogoraca sve tri vjere?!!!    

Piše: Jadranka Selhanović

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more