IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ILIR ĐOKAJ TVRDI: Presudio bi sebi, da je imao još jedan metak… (foto)

Viši sud: Okrivljenom za ubistvo Šejle Bakija (19) određen pritvor do 30 dana…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 06.10.2021…00.45… ILIR ĐOKAJ TVRDI: Presudio bi sebi da je imao još jedan metak… (foto)

Ilir Đokaj (28) danas je pred sudijom za istragu Višeg suda u Podgorici ustvrdio da bi presudio sebi da je imao još jedan metak nakon što je u četvrtak na Karabuškom polju hicima iz vatrenog oružja usmrtio svoju bivšu nevjenčanu suprugu Šejlu Bakiju (19) i ranio njenog oca Šabana Bakiju (42).

-Da sam imao još jedan metak, sigurno sa Vama sada ne bih razgovarao– kazao je Đokaj sudiji Vladimiru Novoviću koji mu je odredio pritvor do 30 dana nakon analize prikupljenih dokaza koje je priložila tužiteljka Ana Radović.

Đokaj koji se sumnjiči da je počinio teško ubistvo iz niskih pobuda u tužilaštvu branio ćutanjem.

Okrivljeni se prema navodima Rješenja o određivanju pritvora, u srijedu oko 15 sati dovezao do porodične kuće bivše nevjenčane supruge Šejle Bakije u Karaburškom polju nadomak Podgorice kako bi sa njom obnovio vanbračnu porodičnu zajednicu.

Nakon što je odbijen, Đokaj je ispod dukserice izvukao pištolj i u Šejlu ispalio više hitaca.

Sve se odigralo na terasi porodične kuće Bakija gdje su se pored Đokaja i Šejle nalazili majka, otac i baba pokojne djevojke.

Iz prikupljenih dokaza proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni Đokaj 30. septembra oko 15.15 časova sa umišljajem doveo u opasnost živote Šabana, Indire i Bade Bakija.

Okrivljeni je na terasi porodične kuće oštećenih, iz objesti i osjećaja posjedovanja Šejle Bakija, a zbog njenog odbijanja da obnovi ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa njim, ispod dukserice uzeo pištolj iz kojeg je ispalio više projektila u pravcu Šejle Bakija– navodi se u Rješenju o određivanju pritvora.

Čitaj još:   REIS FEJZIĆ, UZBUNA ZBOG AMFILOHIJA:"Zabrinjavajuće poruke o prolivanju krvi, mi nismo..." (foto)

Šejla je ,,zadobila teške i po život opasne povrede usljed kojih je kod nje nastupila smrt”.

Jedan od metaka je pogodio i Šabana Bakiju koji je uprkos tome što je ranjen krenuo za Đokajem koji se nakon ispaljenih metaka uputio ka svom vozilu.

Kada je Đokaj vidio da otac djevojke ide za njim potegao je pištolj i ispalio još jedan hitac koji je pogodio Šabana Bakiju.

Pošto je ušao u svoj automobil, Đokaj je ispalio još dva projektila prema majci i staroj majci ubijene djevojke i potom se odvezao u Tuzi.

Nakon nekoliko dana skrivanja, Đokaj se u ponedjeljak oko jedan sat nakon ponoći predao policiji u pratnji advokata Srđana Lješkovića.

Advokat Lješković kazao je za Pobjedu da je Đokaju pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti uticaja na svjedoke, da će dovršiti pokušano djelo i jer se tereti da je počinio djelo koje je posebno teško zbog načina izvršenja ili posljedica.

Obrazlažući odluku da Đokaju odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, sudija Novović navodi da okrivljeni u slučaju osude može očekivati visoku zatvorsku kaznu I da ga ta činjenica ne može ostaviti ravnodušnim u pogledu njegovog odnosa premu sudu i tužilaštvu.

U prilog ovoj odluci, kako se navodi, idfe i to što se okrivljeni Đokaj nakon počinjenog krivičnog djela dao u bjekstvo.

Sud je ocjenio da bi okrivljeni Đokaj ukoliko bi se našao na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na članove svoje porodice koje je tužilac stavuio na listu svjedoka.

Prilikom odlučivanja uzeta je u obzir i činjenica da je okrivljeni Đokaj ranije osuđivan zbog nasilničkog ponašanja.

-Pa kad se sve to dovede u vezu sa onim što mu se stavlja na teret, po nalaženju sudije za istragu, postoji realna opasnost od ponavljanja krivičnog djela ukoliko bi se okrivljeni Đokaj našao na slobodi – navodi se u Rješenju Višeg suda.

Čitaj još:   ŠEKI Radončić: Abazović  udaljava CRNU GORU od Evrope; Pobjedom dvojice apostola umjesto obećanog blagostanja zavladaće siromaštvo...

Kao poslednji osnov za određivanje pritvora navodi se da je Đokaj počinio krivično djelo koj eje posebno teško zbog načina izvršenja i posljedice obzirom da je okrivljeni umišljajno ubio šejlu Bakija i umišljajno doveo u opasnost članove njene porodice ispred njihove porodične kuće.

U Rješenju o određivanju pritvora se navodi da je okrivljeni Đokaj slikar i student Fakulteta likovnih umjetnosti kao i da je 24. septembra 2019. godine osuđen na 240 sati rada u javnom interesu zbog nasilničkog ponašanja…

izvor Pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more