IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KUCNUO ČAS: Zastupnci EU Parlamenta- traže HITNO POKRETANJE SANKCIJA protiv Dodika! (foto)

Zastupnica Zelenih u Europskom parlamentu uputila, skupa sa još nekoliko europarlamentaraca, otvoreno pismo Oliveru Varhelyiju, Komesaru za proširenje Europske unije, se traži uvođenje sankcija članu Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku…

STRASBURG: Svijet, Zanimljivosti, srijeda, 06.10.2021…00.25… KUCNUO ČAS: Zastupnci EU Parlamenta- traže HITNO POKRETANJE SANKCIJA protiv Dodika! (foto)

“Nedemokratski bojkot državnih institucija od strane člana Predsjedništva Milorada Dodika podriva vladavinu prava u Bosni i Hercegovini i uzrokuje potpuni zastoj u procesu pristupanja zemlje EU”, napisala je Tineke Strik.

Europarlamentarci od Varhelyija traže sankcije za Dodika zbog njegovog bojkota u radu državnih institucija Bosne i Hercegovine.

– Nedemokratski bojkot državnih institucija od strane člana Predsjedništva Milorada Dodika podriva vladavinu prava u Bosni i Hercegovini i uzrokuje potpuni zastoj u procesu pristupanja zemlje EU, izjavila je Tineke Strik, incijatorica pisma upućenog Varhelyiju, pišu Vijesti.ba.

Čitaj još:   PRIČA O LJUBAVI: Dino Merlin snimio novu pjesmu- "Jedan dan, jedna noć" (foto i video)

Ona od Varhelyija traži akciju koja će imati finansijske posljedice.

Pozivamo Komisiju da osigura da ova akcija ima financijske posljedice, pokazujući tako da su ovakve radnje neprihvatljive i zasigurno nisu kompatibilne s demokratskim političkim liderom koji tvrdi da je za europsku budućnost zemlje, kazala je ona…

izvor Vijesti.ba

Dnevni horoskop za 19. oktobar 2021. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more