IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KUCNUO ČAS: Zastupnci EU Parlamenta- traže HITNO POKRETANJE SANKCIJA protiv Dodika! (foto)

Zastupnica Zelenih u Europskom parlamentu uputila, skupa sa još nekoliko europarlamentaraca, otvoreno pismo Oliveru Varhelyiju, Komesaru za proširenje Europske unije, se traži uvođenje sankcija članu Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku…

STRASBURG: Svijet, Zanimljivosti, srijeda, 06.10.2021…00.25… KUCNUO ČAS: Zastupnci EU Parlamenta- traže HITNO POKRETANJE SANKCIJA protiv Dodika! (foto)

“Nedemokratski bojkot državnih institucija od strane člana Predsjedništva Milorada Dodika podriva vladavinu prava u Bosni i Hercegovini i uzrokuje potpuni zastoj u procesu pristupanja zemlje EU”, napisala je Tineke Strik.

Europarlamentarci od Varhelyija traže sankcije za Dodika zbog njegovog bojkota u radu državnih institucija Bosne i Hercegovine.

– Nedemokratski bojkot državnih institucija od strane člana Predsjedništva Milorada Dodika podriva vladavinu prava u Bosni i Hercegovini i uzrokuje potpuni zastoj u procesu pristupanja zemlje EU, izjavila je Tineke Strik, incijatorica pisma upućenog Varhelyiju, pišu Vijesti.ba.

Čitaj još:   Turska nema koronavirusa: Brojne države kontaktiraju svoje ambasada u Ankari… (foto)

Ona od Varhelyija traži akciju koja će imati finansijske posljedice.

Pozivamo Komisiju da osigura da ova akcija ima financijske posljedice, pokazujući tako da su ovakve radnje neprihvatljive i zasigurno nisu kompatibilne s demokratskim političkim liderom koji tvrdi da je za europsku budućnost zemlje, kazala je ona…

izvor Vijesti.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more