IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE Đukanović: Samit u Ljubljani da pošalje poruku snažne posvećenosti politici proširenja EU… (foto, video)

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović stigao je na samit Evropska unija – Zapadni Balkan, koji se održava na Brdu kod Kranja u Sloveniji. Đukanovića je na samitu dočekao premijer Slovenije Janez Janša.

“Nakon prošlonedeljne posjete predsjednice Evropske komisije želimo da današnji Samit pošalje poruku snažne posvećenosti EU i ZB politici proširenja, jasne i dogledne evropske perspektive za sve zemlje regiona i razumijevanja i prihvatanja geostrateške i geopolitičke neophodnosti integracije zemalja ZB u EU. Dakle, otvoren razgovor sa prijateljima i partnerima, onako kako Crne Gora doživljava EU”, naveo je Đukanović na Tviteru.

Domaćin skupa na Brdu kod Kranja je Janša, a predsjedava predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel, koji će, zajedno s predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predstavljati EU.

Čitaj još:   CRNU GORU NA KOSOVU GLEDAJU KAO NA UZOR

Samit se vidi kao prilika da se potvrdi evropska perspektiva Zapadnog Balkana i njegova dalja integracija u EU, ali i da se pruži dodatni podsticaj primjeni Evropskog investicionog i ekonomskog plana.

Samitu će prisustvovati lideri svih 27 zemalja članica EU i Zapadnog Balkana – Albanije, BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije i Kosova.

izvor: CdM.me

ĐUKANOVIĆEVE RIJEČI ODJEKUJU BALKANOM: “Imamo atak velikodržavnih nacionalizama…”

U regionu Zapadnog Balkana posljednjih pola godine promijenjena je ključna Read more