IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Nijesam uradio ništa nezakonito, tužilaštvo neka ispita cijeli slučaj… (foto, video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je Televiziji Crne Gore da nije uradio ništa nezakonito kada je osnovao firmu van granica Crne Gore 2012. godine i pozvao tužilaštvo da ispita cijeli slučaj…

KRANJ: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, srijeda, 06.10.2021…17.55… MILO Đukanović: Nijesam uradio ništa nezakonito, tužilaštvo neka ispita cijeli slučaj… (foto, video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je u Sloveniji, gdje se održava Samit Evropska unija – Zapadni Balkan, odgovarao na navode međunarodnih istraživača o slučaju Pandora papiri.

Na tu temu ne bih imao ništa novo da kažem, u odnosu na ono što sam kazao timu istraživačkih novinara, koji se bavio tom temom, i ono što je bilo saopštenje mog Kabineta nakon što je ta, još jedna u nizu afera, lansirana.

Čitaj još:   HISTORISKI SPORAZUM TEHERANA I PEKINGA: Milijarde eura investicija IRANA i KINE u zamjenu za naftu... (foto, video)

Po mom uvjerenju, riječ o još jednoj konstrukciji, još jednoj iskontruisanoj aferi, koja treba da posluži za domaće političke potrebe i koja će sigurno, veoma brzo, voditi urušavanju reslova auitoriteta njenih autora i koja će voditi njihovoj potpunoj kompromitaciji-, rekao je Đukanović u Kranju.

NVO MANS je u nedjelju objavio da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara, kao i da je sin predsjednika Crne Gore iskoristio tu strukturu da formira i dvije skrivene kompanije sa ćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori.

Istraživački centar MANS-a je do tih podataka došao kroz globalnu istragu o offshore poslovima pod nazivom “Pandora papiri” (Pandora Papers) koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja.

Do sada najveća baza procurjelih podataka sadrži skoro 12 miliona dokumenata iz 14 offshore agencija. Jedna od njih je ALCOGAL, vodeća advokatska kancelarija u Panami sa predstavništvima na svim poznatijim offshore destinacijama, uključujući Britanska djevičanska ostrva, preko kojih su, kako navode iz MANS-a, vođeni poslovi porodice Đukanović…

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ UPOZORIO: "Zaštiti region od malignog uticaja trećih strana!"

Izvor Standart.me

MILO Đukanović: Novinari imaju ZNAČAJNU ULOGU u Crnoj Gori…

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 23. Read more

MILO Đukanović: VELIČANSTVENA POBJEDA, NAŠI RUKOMETAŠI ZA PONOS SPORTU I DRŽAVI

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović čestitao je crnogorskim rukometašima na pobjedi i Read more

MILO Đukanović: Vlada CG stvara politikanske iluzije… (foto, video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kaže da nam je potrebna Read more

MILO Đukanović: CRNA GORA SE ODUPRLA RETROGRADNIM POLITIKAMA, TAKO ĆE I BITI UBUDUĆE…

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je građanima novu 2022. godinu. On Read more