IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROTEST PRED PRAVNIM Fakultetom i ODT: Juče je to bila Šejla, sjutra možemo vi ili ja, zatražena hitna sjednica Vlade… (foto)

Grupa građana okupila se ispred Pravnog fakulteta odakle će krenuti ka zgradi Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, kako bi ukazali na propuste institucija koje nijesu zaštitile život Šejle Bakije…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 07.10.2021…10.55… PROTEST PRED PRAVNIM Fakultetom i ODT: Juče je bila Šejla, sjutra možemo biti vi ili ja, zatražena hitna sjednica Vlade… (foto)

Građani nose transparente na kojima je na crnogorskom i engleskom jeziku istaknuto “Ovdje nema sigurnosti, ni kuća više nije sklonište”, “Ono što je juče bila Šejla, sjutra možemo biti vi ili ja”, “Pravda za Šejlu”, “Koristi svoj glas i ne ćuti”, “Where am I safe”, “The worst form of injustice is pretended justice”…

Protestu je prisustvovao i predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj. Skup su organizovali Pokret za razvoj Tuzi i NVO “Sistem”, zajedno sa organizacijama koje se bore protiv nasilja.

Okupljeni traže hitnu sjednicu Vlade kojom će predsjedavati potpredsjednik Dritan Abazović, a na kojoj bi učestvovati rukovodioci MUP-a, Tužilaštva i Vrhovnog suda, kako bi se analizirali propusti nadležnih institucija u slučaju ubistva Šejle Bakije.

Aleksandra Sekulić iz nevladine organizacije Sistem rekla je da traže utvrđivanje odgovornosti svih službenika u lancu zaštite od nasilja koji su napravili propuste u ovom slučaju.

Čitaj još:   HADŽIFEJZOVIĆ, MILANOVIĆU: OBRIŠI STRAŽNJICU PAPIROM, ISPERI, ISTUŠIRAJ- OBRAZ OPERI IZVINJENJEM!( video)

“Šejle nema, čija je odgovornost što nije zaštićena”, upitala je Neda Radović iz “Sistema”.  Zakasnili smo da pomognemo Šejli, ali neka nam Šejla ostane kao opomena da izađemo iz kruga ćutanja i javno dignemo glas – NE nasilju”, dodala je Radović.

“Ovdje je ugašen mladi život, i meni je franpantno onakvo drsko saopštenje tužilaštva koje ništa nije uradilo, a moglo je da uradi. Nadam se da će ovo biti slučaj koji će podići javnost”, rekla je Branka Bošnjak.

Za ubistvo Bakije sumnjiči se Ilir Đokaj (28). Đokaju je, nakon što se predao policiji, određen pritvor do 30 dana, zbog sumnje da je u četvrtak u Tuzima ubio nevjenčanu suprugu Šejlu Bakiju (19).

Iz VDT-a juče su saopštili da je utvrđeno da postupajući tužilac nije bio upoznat sa bezbjednosnom procjenom ličnosti, niti kaznenom evidenciom prijavljenog lica, da je obaviješten da prijavljeno lice ranije nije evidentirano za porodično nasilje…

izvor Standard.me

Čitaj još:   VUČKO LUDI: Upoređuju ga sa Gebelsom, šta je razlog...
Tantalove muke šerifa DRITANA od Bojane ili: ”Neće Ura dat”

Posljednju u nizu neće- dati- Ura momenata je ovaj, vezan Read more

KRIVOKAPIĆ BEZ ODGOVORA: Zašto se njegova kćerka srela sa bivšim šefom tajne službe Bojovićem

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić nije odgovorio na pitanja portala Standard, Read more

Mitropolit MIHAILO: Svetosavski EKSTREMISTI provociraju NOVU SREBRENICU I VUKOVAR

Izuzimanje Cetinjskoga manastira iz državnoga vlasništva i nezakoniti upis u Read more