IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO POTVRĐENA OPTUŽNICA: Doktori Opće bolnice „Prim dr. Abdulah Nakaš“- “pali” zbog uzimanja mita… (foto)

 Doktori Opće bolnice u Sarajevu, se terete da su u svojstvu medicinskih radnika od januara do kraja juna 2019. godine od pacijenata Opće bolnice „Prim dr. Abdulah Nakaš“ u više navrata uzimali novac za zdravstvene usluge mimo redovne blagajničke procedure…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 07.10.2021…09.55…  SARAJEVO POTVRĐENA OPTUŽNICA: Doktori Opće bolnice „Prim dr. Abdulah Nakaš“- “pali” zbog uzimanja mita… (foto)

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Dragiše Đogovića, Eldine Handžić, Emira Barakovića i Harisa Pandže zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Oni se terete da su u svojstvu medicinskih radnika od januara do kraja juna 2019. godine od pacijenata Opće bolnice „Prim dr. Abdulah Nakaš“ u više navrata uzimali novac za zdravstvene usluge mimo redovne blagajničke procedure.

Tačnije, optuženi su uz prethodni dogovor saopštavali pacijentima da su dužni izvršiti plaćanje obavezne participacije za obavljene medicinske usluge i da to mogu učiniti na blagajni bolnice ili ambulanti lično njima.

Čitaj još:   TUGA, ROBIJA Prosinečkog: Dva izgubljena boda...

Nakon što su pacijenti pristajali da izvrše plaćanje u ambulanti, u uvjerenju da plaćaju naknadu za obavljenu medicinsku uslugu, predavali su novac najčešće Eldini Handžić ili spuštali na stol u ambulanti u prisustvu Dragiše Đogovića, Emira Barakovića ili Harisa Pandže, pri čemu pacijentima nisu izdavane nikakve specifikacije ili potvrde o uplatama, a novac prisvajali za sebe.

U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila da se na glavnom pretresu saslušaju 44 svjedoka, vještak ekonomske struke, izvođenje 221 materijalni dokaz, uključujući i izvođenje dokaza pribavljenih posebnim istražnim radnjama koje su provodili pripadnici MUP- a KS…

izvor (SB) 

Večeras PROTEST ISPRED VLADE u Podgorici:”Sve veća izdaja dobiće zaslužen odgovor…”(video)

U Podgorici će večeras biti održan protest, motivisan subotnjim ‘pozivom’ Read more