IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAŽE SE ŠOFERI: Vozača u BiH nema ni za lijek, slijedi… (foto, video)

Nema nijednog vozača koji se nalazi na Zavodu za zapošljavanje u bh manjem entitetu…

BANJA LUKA: BiH, Ekonomija, vijesti, četvrtak, 07.10.2021…15.55… TRAŽE SE ŠOFERI: Vozača u BiH nema ni za lijek, slijedi… (foto)

Iako se u BiH veći duži period bilježi manjak profesionalnih vozača, prevoznici strahuju da će problem tek da eskalira i da će uslijediti egzodus ovih radnika.

Kako ističu, u Velikoj Britaniji vlada prava pomama za ovim kadrom, tako da zbog boljih uslova rada očekuju odliv ovih radnika.

Zbog ovakve situacije prevoznici pitaju ko će kod nas u narednom periodu voziti kamione.

Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika i to za udio unutrašnji i međunarodni transport RS, kazao je da je na bh. tržištu radne snage već došao do izražaja manjak vozača, ali da slijedi još veći odliv ovih radnika nakon što je krenula potražnja za profesionalnim vozačima u Velikoj Britaniji.

“Vozači u Velikoj Britaniji imaju 5.000 funti platu, što znači da će u narednom periodu i ovo vozača što je ostalo otići iz BiH zbog boljih uslova rada”, kazao je Grbić.

Kako je rekao, u Banjaluci nema nijednog vozača koji se nalazi na Zavodu za zapošljavanje. Kada bi  sada bio raspisan konkurs za prijem profesionalnih vozača, kako ističe Grbić, prije bi se na konkurs javio hirurg nego profesionalni  vozač.

Dodao je da je u protekle dvije godine iz BiH otišlo najmanje 4.500 do 5.000 profesionalnih vozača.

“Pored vozača, BiH je napustilo i oko 2.000  prevozničkih firmi, koje su preregistrovane u Sloveniji. To nam jasno pokazuje u kakvoj se situaciji nalazimo i šta se dešava s ovom branšom”, kaže Grbić i ističe da vozač kamiona u BiH ne može dobiti veću platu od 1.500 do 2.000 KM. Dodaje da se skoro sve transportne firme suočavaju s problemom da ne mogu naći vozača, pa im leže po dva, tri pa i pet kamiona.

Čitaj još:   TUGA:Prevrnuo se minibus s fudbalerima Alanyaspora, poginuo čeh Josef Sural...

Kako je rekao,  za Nezavisne novine, više je razloga za odlazak vozača u inostranstvo, među kojima su uslovi na terminalima, dugo čekanje, nema dovoljno posla,  male plate.

“Svaki mladi vozač koji jednom pređe granični prelaz i ode na carinski terminal i vidi koliko čeka i kolika mu je na kraju mjeseca plata, sljedeći mjesec da otkaz i ode u zemlje Evropske unije”, kazao je Grbić.

Dodao je da trenutno nema prevozničke firme u RS ili BiH da joj ne fali po nekoliko vozača.

“Ovo sve pogoršava situaciju u prevozu i pitanje je ko će uopšte upravljati kamionima ovdje i ko će da nam doveze robu, lijekove, brašno ili repomaterijal”, naglasio je Grbić.

Sa druge strane, Zijad Sinanović, sekretar Udruženja međunarodnih cestovnih prevoznika tereta Spoljnotrgovinske komore (STK) BiH, ističe da ne stahuje da će naši vozači da se upute prema Velikoj Britaniji, jer, kako kaže, tamo se traže privremeni radnici, ali ističe da BiH ima problem sa nedostatkom vozača.

“Generalno, problem nedostatka ovog kadra je postao aktuelan i kod nas, iako je u Evropskoj uniji prisutan već dugi niz godina, a sada je na red došla i BiH”, kazao je Sinanović.

Čitaj još:   JELENA Obućina u "Pregled dana" Newsmax Adria: Šta će da peva Dijana Hrkalović, ima 30 dana da razmisli... (foto, video)

Ističe da ovaj posao više nije toliko aktuelan za mlade ljude. Kako kaže, manje se ljudi odlučuje za taj posao upravo zato što je postao previše stresan.

izvor (SB)

Tantalove muke šerifa DRITANA od Bojane ili: ”Neće Ura dat”

Posljednju u nizu neće- dati- Ura momenata je ovaj, vezan Read more

KRIVOKAPIĆ BEZ ODGOVORA: Zašto se njegova kćerka srela sa bivšim šefom tajne službe Bojovićem

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić nije odgovorio na pitanja portala Standard, Read more

Mitropolit MIHAILO: Svetosavski EKSTREMISTI provociraju NOVU SREBRENICU I VUKOVAR

Izuzimanje Cetinjskoga manastira iz državnoga vlasništva i nezakoniti upis u Read more