IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRATIĆKA I SPC ODREDILE PRAVAC: Direktor škole u Pljevljima Bojan Strunjaš– VRATIMO SE NA SVETOSAVSKI PUT…

Novi direktor Srednje stručne škole u Pljevljima Bojan Strunjaš još jedan je u nizu Bratićkinih kadrova, kojim je osvježila vaspitne ustanove diljem Crne Gore…

Kako su utvrdile komisije ministarke 4 u 1, Strunjaš je imao najbolji CV od svih kandidata za direktora, a čini se da je imenovanje zaslužio svojim četničkim aktivizmom. Slikao se svuda i sa svakim, nosio kokardu i grlio vojvodu Vojislava Šešelja i nije se libio da glorifikuje razne zločince koji su za njega heroji jer su se borili za istu stvar koju on osjeća kao sopstvenu dužnost.

Novi direktor je razgovoru za izvjesni časopis “Glas Holmije“ kazao da u svim školama u kojima je radio, u kabinetu je kačio slike Vuka Karadžića, Njegoša i Svetog Save.

“Kad me zbog toga istjeraju iz neke škole, ja opet u sljedećoj istaknem te slike i predajem srpski jezik. Zato me i progone, ali ja se ne predajem i istrajaću sve do tad dok se srpski jezik na velika vrata ne vrati u crnogorske škole“, ponosno je istakao Strunjaš .

Sa zadovoljstvom ističe da je “projekat o uvođenju tzv. crnogorskog jezika u nastavu propao, te da u njega više ne vjeruju ni njegovi tvorci.

Čitaj još:   Bratić NIJE BILA HOSPITALIZOVANA U BOLNICI u Bugarskoj???

U intervjuu Strunjaš gazi putevima Vesne Breatić pa navodi da se srpski narod opametio i nacionalno osvijestio te da Srbi u Crnoj Gori treba da “utabaju zatravljene puteve koje su davno prokrčili slavni Nemanjići i sve vladike koje su upravljale oblastima koje danas ograđuju granice avnojevske Crne Gore.

“Treba samo da slijedimo Nemanjiće i na pravoj vjeri da zidamo djela svoja. Sveti Sava nam je ostavio taj amanet. Okrenimo se sebi i vratimo se na svetosavski put”, kaže novi direktor Srednje stručne škole u Pljevljima.

Inače biografija novog direktora je “impresivna” a njegove društvene aktivnosti počinju 2004. godine kada je kao student bio na čelu protesta studenata Filozofskog fakulteta u Nikšiću protiv preimenovanja nastavnog predmeta Srpski jezik i književnost u Maternji jezik i književnost. U periodu od 2006. do 2010. bio je poslanik Skupštine Crne Gore.

Radio je kao profesor Crnogorskog – srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti.

Volonterski radi kao bibliotekar i rizničar Manastira Svete Trojice u Pljevljima.

Čitaj još:   HRVATSKI GENERALI, ŽESTOKO OSULI PO BRENI: Smeta im zastava sa petokrakom, vežu je sa ŠEŠELJEM... (foto)

izvor: standard.me

Bratić NIJE BILA HOSPITALIZOVANA U BOLNICI u Bugarskoj???

O hospitalizaciji ministarke, dok je službeno boravila u toj državi, Read more

KABINET MINISTARKE PROSVJETE ILI ČETNIČKI ŠTAB???

Čitali smo jutros da je glavni potpaljivač mase na dočeku Read more

KRIVOKAPIĆ BEZ ODGOVORA: Zašto se njegova kćerka srela sa bivšim šefom tajne službe Bojovićem

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić nije odgovorio na pitanja portala Standard, Read more

Mitropolit MIHAILO: Svetosavski EKSTREMISTI provociraju NOVU SREBRENICU I VUKOVAR

Izuzimanje Cetinjskoga manastira iz državnoga vlasništva i nezakoniti upis u Read more