IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TONA PROĐE- GRAM NIKADA: Legalizacija kriminala… (foto)

Zašto se cio državni vrh upustio u javnu odbranu optuženog za proizvodnju droge, i da li poslije orkestrirane hajke na policajce i tužioca, ostaje pitanje: ko još smije u Srbiji da uhapsi narko- dilera?

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, petak, 08.10.2021…12.55… TONA PROĐE- GRAM NIKADA: Legalizacija kriminala… (foto)

Tretman koji optuženi za proizvodnju 1, 6 tona droge Predrag Кoluvija ima u srpskim medijima, u kojima iznosi svoju odbranu, optužuje za zaveru one koji su ga hapsili, dok njegovi advokati, na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću, danima i noćima govore kako je napad na njega zapravo napad na predsjednika države i Srbiju, prije njega imao je, u kolumbijskim medijima, samo Pablo Eskobar, najveći narko- diler na planeti…

Međutim, ono što nije doživeo ni Eskobar, niti ijedan drugi optuženi za dilovanje droge na svijetu, pa čak ni u filmu, to je da ga pred cjelokupnom javnošću brani lično predsjednik države.

Vučić se više puta, sa zvaničnih konferencija za novinare, zalagao za Кoluvijin izlazak iz pritvora. I, ubrzo je Кoluvija ćeliju zamijenio kućnim pritvorom, u kom je sa tzv. nanogicom. Uslijedila je nova faza odbrane.

U svom stanu, optuženi pritvorenik Predrag Кoluvija dao je intervju svom braniocu Vladimiru Đukanoviću, koji se predstavlja kao novinar, a zapravo je političar Srpske napredne stranke, a “slučajno” predsjednik skupštinskog Odbora za pravosuđe.

Intervju prenosio opskurni portal tabloida Objektiv, a Кoluvija i Đukanović bacili su dim sa Jovanjice pravo u oči srpske javnosti.

Čitaj još:   TUGA NAD PLAVOM: Tragično nastradali u saobraćajnom udesu– Nermin Ćiriković i mladi bračni par Hadžović, tek zakoračili u bračne vode... (foto)

Presedan. Dopušteno da optuženi javno iznosi odbranu i blati predstavnike države koji su radili na predmetu. Prema zakonu, optuženi, ako mu to ide u korist, ima pravo da laže, ali u sudnici. Кoluvija je sve predstavnike zakona koji su učestvovali u slučaju “Jovanjica” optužio za zavjeru protiv državnog vrha.

Ponuda je bila ta da ja okrivim Andreja Vučića, koga inače u životu nisam vidio, znači video sam ga na televiziji. I da optužim Zvonka Veselinovića. To konkretno mi je iz policije rekao Dušan Mitić, koji se predstavio načelnik operative. Ne bi me čudilo da je taj neko iz kabineta ministra to naložio njima ili sve to pratio preko telefona, možda čak i gospodin ministar lično – rekao je Кoluvija i dodao da su mu policajci tražili i da kaže da je novac od prodaje droge davao direktoru BIA Bratislavu Gašiću.

I tako je čitavo suđenje za Jovanjicu izmješteno iz sudnice u medije. U istoj državi, u kojoj mladi zbog nekoliko džointa odlaze na dugogodišnje robije, u ulozi vođe Кoluvijinog tima za odbranu našao se lično predsjednik države.

Cijelog proteklog vikenda Vučić se, sa službenog puta u Dubaiju, uključivao uživo u TV emisije i pokazao da više vjeruje optuženom za tu proizvodnju droge nego najuspešnijim policajcima srpske policije, direktoru policije, tužiocu za organizovani kriminal i svim kriminalističkim tehničarima i stručnjacima koji su utvrdili da su se na Jovanjici uzgajali marihuana i skank.

Čitaj još:   NIHAD Aličković: Bosna i Sandžak su jedno, ne treba dozvoliti da nas razdvoje...

Šta je za predsednika Aleksandra Vučića tona marihuane? Tona jedna, kao nijedna.

Čega li se plaši Vučić, pa mu je pozlilo pošto je Кoluvija uhapšen? O tome je govorio i vlasnik Jovanjice, kada je opisivao šta se dešavalo dan, ali i dva dana poslije njegovog hapšenja. Inače, Кoluvija svoje hapšenje naziva “otmicom”.

izvor Direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more