IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BH Zmajevi ubjedljivi na NUR SULTANU: Smail Prevljak golovima drži šanse za baraž… (foto i video)

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala Kazahstan s 2: 0 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, Zmajevi su slavili zahvaljujući golovima Smaila Prevljaka u 25. i 66. minuti…

NUR SULTAN: Svijet, Sport, vijesti, subota, 09.10.2021… 19.35… BH Zmajevi ubjedljivi na NUR SULTANU: Smail Prevljak golovima drži šanse za baraž… (foto i video)

Zmajevi sjajnom igrom slavili u Kazahstanu i probili se na drugo mjesto u grupi…

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je na Astana Areni u okviru 7. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo selekciju Kazahstana rezultatom 2: 0 te se tako probila na drugo mjesto u grupi D.

Nogometaši Ukrajine slavili su rezultatom 2: 1 na gostovanju Finskoj i tako je Bosna i Hercegovina u ovom trenutku na dva koraka od plasmana u baraž.

Nakon pobjede Ukrajine nad Finskom, situacija u grupi D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo je neuporedivo jasnija. Zmajevi Ivayla Peteva trebaju dvije pobjede do kraja kvalifikacija, jednu nad Finskom i jednu u dva meča protiv Ukrajine, i zauzet će drugo mjesto na tabeli. Naravno, na prvom mjestu računamo Francusku koja je neprikosnovena u grupi D.

Nakon početnog ispitivanja snaga, izabranici Ivayla Peteva propustili su prvu veliku šansu u 11. minuti. Ćivić je ubacio za Stevanovića, a njegov udarac glavom odbranio je domaći čuvar mreže.

Čitaj još:   NOVI USLOVI ZA PENZIJU: Za žene važe malo drugačija pravila, nego za muškarce...

Nastavljali su se napadi našeg tima, a u 25. minuti BiH je došla u vodstvo nakon sjajne akcije. Stevanović je ubacio s desne strane, a Prevljak je glavom pogodio za zasluženo i važno vodstvo Zmajeva.

I do odlaska na odmor BiH je imala potpunu kontrolu utakmice, a Kazahstanci nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti u prvih 45 minuta kako bi došli do eventualnog izjednačenja.

I u nastavku utakmice BiH je igrala odlično pa je u 51. minuti Džeko šutirao pored gola nakon progiravanja Stevanovića. Deset minuta kasnije Cimirot se osramotio užasnim šutem nakon što je neometan ispred gola prebacio čitav gol. Ubrzo je i Džeko zaprijetio ponovo, a u 66. minuti dolazimo do drugog gola.

BiH se današnjom prvom pobjedom u kvalifikacijama probila na drugo mjesto u grupi D iza lidera Francuske koja ima šest bodova više, ali i utakmicu više. Kazahstan je na posljednjem petom mjestu s tri osvojena boda.

Bosna i Hercegovina u utorak ponovo gostuje, ovaj put u Ukrajini, dok će Kazahstan na svom terenu ugostiti Finsku.

Rezultat i strijelci:

Kazahstan – Bosna i Hercegovina 0:2 (Prevljak 25’, 66’)

Nakon pobjede nad Kazahstanom, Zmajevi u utorak od 20: 45 gostuju i to Ukrajini u još jednom veoma bitnom susretu. Meč se igra na Lviv Areni u Lavovu.

Čitaj još:   PANIKA KOD DODIKA: Gorica napala saradnike svog tate? (foto)

izvor iBalkan.net / agencije aa

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more