IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNOGORSKA REALNOST: Optimizam je kukavičluk…

Lažna je optimistička floskula o rješenju u dogovaranju sa nekim ko ne priznaje da postojiš i čija je ideja vodilja nestajanje nas i naše državne tvorevine nasilnim metodama...

Malo je toga što mi kao malo društvo i država možemo učiniti , ali možemo prestati sa iluzionističkim optimističkim ubjeđenjima oko rješenja naših problema. To je oportunistički kukavičluk i ne vodi rješenjima, već treba iskreno i duboko razmotriti našu situaciju iz koje nema lakih izlaza i probati pronaći najmanje traumatična realna rješenja.

ILUZIJE

Pri tome mislim da je rješenje opstanak suverene, demokratske, građanske multivjerske i multikulturalne sekularne Crne Gore. Biće teško i u startu moramo odstraniti neke iluzije.

Prvo: našu opčinjenost slavnom i junačnom prošlošću koja nam automatski donosi prava. Da ali traži da budemo junačni kao preci i podnesemo žrtve kakve su oni podnosili. Čak i ako budemo takvi postoji mogućnost da nas precrtaju velike sile kao 1918. godine i uruče nekome ko im je geostrateški bitniji.

Treba i kritički razmišljati o toj našoj istoriji, koja nije bila baš takva kako je o njoj pjevano, i imala je i svoje mane i greške. Ne zato da bi se umilili našim negatorima u ovom pseudo-demokratskom raju, nego da ih ne bi ponovo činili i plaćali njihove posljedice.

Drugo: naša iluzija o EU kao blagoslovenom demokratskom Edenu čijim se proklamovanim čarima treba bezrezervno prepustiti, i da su sva naša rješenja u ulasku u Eden. Ne zaboravimo da se EU još uvijek kaje zbog masovnog prijema bivših članica Varšavskog pakta, koje je u članstvo primila u delirijumu svoje slave i svoga privrednog i geostrateškog maksimuma, i koje je sada izluđuju svojim protivljenjem kod konsenzualnog donošenja za nju bitnih odluka.

Čitaj još:   SRAMAN I KUKAVIČKI ČIN: "Gradonačelnika Podgorice napao Momčilo Kukuličić, poznati ŠOVINISTA i NASILNIK, a Mandićev DF još jednom..."

Stoga moramo biti svjesni da EU ni u ludilu neće primiti šest preostalih balkanoidnih problematičnih državnih tvorevina jer bi ugrozila većinu u odlučivanju.

Shodno tome, treba znati da EU učestvuje u utapanju BiH, Crne Gore, Kosova i Sjeverne Makedonije u Srbiju, Albaniju i Hrvatsku i možda Bugarsku koja je diskvalifikovala Makedoniju iz pridruživanja. Ne treba imati iluziju da zemlje predvodnice EU nemaju tačnu sliku o prirodi režima u Srbiji i njegovih apetita u regionu.

Treće: lažna je optimistička floskula o rješenju u dogovaranju sa nekim ko ne priznaje da postojiš i čija je ideja vodilja nestajanje nas i naše državne tvorevine nasilnim metodama.

Zaboravljamo li da smo već u ovom trenutku medijska i obavještajno-bezbjednosna kolonija Srbije. I da se čak i lokalni izbori ne mogu izvesti bez otvorenih nekontrolisanih upada srpskih obavještajnih snaga i kriminalnih propagandističkih grupa sa prljavim novcem. Ni religiozni obredi ne mogu više bez „kobri“ BIA- e i fašisoidnih navijačko-kriminalnih falangi. Kamoli popis stanovništva, donošenje zakona o državljanstu kojim bi doveli bar sto ili dvjesta hiljada glasača iz Srbije i obesmislili svake izbore.

I, naravno, Crkva Srbije kao klerošovinistički trojanski konj velikosrpske hegemonističke politike. No o tome na kraju.

Četvrto: provincijsko mudrolijaško politikantstvo naše dosadašnje suverenističke vlasti kojim su pokušavali varati EU vašarskim trikovima i uspjeli prevariti svoje građane u pogledu korupcije klijentelizma i enormnog bogaćenja i stvaranja brutalnih socijalnih razlika. Poseban slučaj je kadrovska politika forsiranja poslušnih prosječnjaka. I sad, kad su izgubili, pokušavaju da barjače ispred nas bez ikakvih realnih zasluga u našoj pobuni.

Čitaj još:   IGRA VATROM: Vučićeva vlada ''SRPSKOG SVETA''

I pored svega, svi mi suverenisti moramo ostati jedinstveni ili propasti. Ali, kad pobijedimo moramo se ozbiljno porefenati.

autor: http://pobjeda.me

Rakočević: VLADA MORA BITI SMIJENJENA ŠTO PRIJE…

Član Predsjedništva i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević Read more

Eskobar: OPASNO je dijeliti sve informacije sa novom Vladom CRNE GORE

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Read more

POST KOJI JE OTKRIO ISTINU: Napravimo jak narodni pokret, SPASIMO CRNU GORU!

Ovaj post na Fejsbuku doživio je nepodijeljenu podršku pristalica crnogorske Read more

Je li gladna Crna Gora ili joj prijeti glad?

Poskupljenje energenata svakog drugog utorka ozbiljno zabrinjava građane Crne Gore. Read more