IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GENIJALNI ZORAN KESIĆ JOŠ JEDNOM BRILJIRAO: Kako Vulin prijeti zatvorom za jedan džoint, a Vučić pravda kriminalca uhvaćenog sa tonom marihuane? (video)

U emisiji “24 minuta sa Zoranom Kesićem” autor je podsjetio javnost na jedan bizaran detalj iz istrage protiv Predraga Koluvije koji je uslijed brojnih drugih okolnosti pao u zaborav.

Naime, prvooptuženi za uzgoj marihuane na plantaži “Jovanjica”, branio se pred istražnim organima tvrdnjom da je industrijska konoplja sama, uslijed stresa, povećala nivo THC i preobratila se u indijsku konoplju (marihuanu). Takođe, Koluvija je kao još jedan argument u svoju odbranu, tvrdio da je marihuana na njegovoj plantaži sama nikla.

Koluvija je, kada je dao iskaz u tužilaštvu, negirao da je gajio marihuanu. Tvrdio je da je uzgajao industrijsku konoplju – biljku koja je, pod određenim uslovima, dozvoljena za gajenje u Srbiji. 

Industrijska konoplja i indijska konoplja (poznatija kao marihuana) biljke su iz iste porodice, a ključna stvar koja ih razlikuje jeste količina THC- a koji imaju u sebi- sastojka koji može da utječe na svijest korisnika. Marihuana u sebi sadrži veću količinu THC- a, zbog čega se svrstava u droge. Ove dvije biljke se i na oko mogu razlikovati: industrijska konoplja je viša i raste do četiri metra, listovi su joj dugački i tanki, dok je marihuana niska, žbunasta biljka i listovi su joj deblji. 

Prema zakonima Srbije, dozvoljeno je uzgajati industrijsku konoplju koja nema više od 0,3 odsto THC-a u sebi. U Koluvijinim biljkama pronađen je veći procenat- u pojedinim i do 17,5 odsto THC- a, kako se navodi u optužnici. 

Braneći se od ovih optužbi, Koluvija je rekao da veći procenat od dozvoljenog THC- a u biljkama nije nastao njegovom voljom, već zbog vremenskih pojava. 

– Iz klimatskih razloga skoči THC u biljci kroz mutaciju… Iz tog razloga se svake godine uništava stotine hektara zasada u Njemačkoj – prepričano je u optužnici šta je Koluvija rekao.

Čitaj još:   VRIJEME SE MIJENJA: Kiša, grmljavina i nagli pad temperature, sve do… (foto)

Tvrdio je i da je moguće da su njegove biljke na plantažama bile izložene “stresu”, zbog čega su se promijenile.

Koluvija je pred tužilaštvom rekao u određenim okolnostima biljke konoplje koje su pod stresom mogu da proizvedu veću količinu THC nego obično. On je kazao da biljke mogu da menjaju svoja svojstva u zavisnosti od godišnjih doba i klimatskih promjena kada im skače THC. 

Tvrdnje Predraga Koluvije Zoran Kesić u emisiji je prokomentarisao na šaljiv način:

– Cccccc… Šta radite, bre, ljudi, u tom preduzeću sa koleginicama biljkama?! To je zlostavljanje biljaka, to je mobing. Uhapsiće vas, bre, opet! Stvarno, ovo je jedan od boljih izgovora kad ti patrola u rutinskoj kontroli u rancu nađe kesicu sa tonom vutre. Mnogo je uverljivije od svega što sam kao klinac morao da izmišljam – nije moje; ne znam otkud tu; to je bosiljak, ne, ne, origano za picu; čak sam jednom probao “daću vam dim ako me pustite” – uzeli dim pa me priveli. Ja tek sad shvatam da je samo trebalo da kažem “to je filadendron, samo je pod stresom”- sprdao se Kesić.

Takođe, Koluvija je tvrdio da nema pojma kako se marihuana našla na njegovom imanju i da je, vjerovatno, “sama nikla”.

– Dešava se, tona marihuane je sama nikla, sama se zalivala, nabavila sama one lampe, sama podigla staklenik, sama se đubrila, zatim, sama se obrala, sama sušila, sama upakovala, čak sama distribuirala, sama stigla do ruku potrošača, a, verovatno, se i sama krajcvala… 0,8 grama prodavala po ceni jednog grama, što nema u optužnici, a pitaj koga hoćeš, to je najveći zločin – pokušao je Kesić da “opravda” Koluviju.

Čitaj još:   LJEKARI MU SE BORE ZA ŽIVOT: Uzeo pištolj umrlog oca, PUCAO SEBI U STOMAK, ne zna se, zašto je to uradio...

Kesić se zatim dotakao i komentara koje je o Koluviji dao presjednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je pravdao Kuluviju kako ga vrlo čudno da ga drže dvije godine u pritvoru iako “nije ubio nikog”, a pritome je zaboravio na riječi ministra MUP-a Aleksandra Vulina koji je zaprijetio da će biti zatvoren šest mjeseci u zatvor svako onaj ko bude uhvaćen da posjeduje bar “jedan džoint”.

izvor: SB

Zoran Kesić: Svi Ćemo Postati Muslimani…

“Vakcine su zlo. Prodao sam se Vučiću. Korona ne postoji. Read more