IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UHAPŠENI CRNOGORCI, OBJAVLJENA IMENA: Pali u Španiji, zbog proizvodnje i krijumčarenja droge…? (foto)

Španska policija u saradnji sa Civilnom gardom uhapsila je osam osoba, među kojima su četiri crnogorska državljanina, prenio je španski ABC, a potrvrdila Uprava policije Crne Gore…

VALENCIJA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 10.10.2021… 00.35…  UHAPŠENI CRNOGORCI, OBJAVLJENA IMENA: Pali u Španiji, zbog proizvodnje i krijumčarenja droge…? (foto)

Ko su Crnogorci uhapšeni u Španiji?

U zajedničkoj akciji crnogorske i španske policije uhapšeni pripadnika kriminalne grupe od kojih su četiri crnogorska državljanina. Uhapšen je D.B. (35) iz Podgorice koji posjeduje i državljanstvo Australije a koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe.

Takođe uhapšeni su V.B. (19) iz Podgorice, S.B. (49) iz Danilovgrada,  N.K. (40) iz Podgorice, F.C.G. (38) iz Algineta, J.V.S. (46) iz Valensije , A.T.V. (48) iz Valensije i J.M.H. (37) iz Valensije, saopšteno je iz Uprave policije.

“Službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore su sa Nacionalnom policije Valensije i Timom za organizovani kriminal Guardie Civil Španije, sprovodili dugoročnu međunarodnu istragu kodnog naziva „Bubestis“ prema kriminalnoj grupi koja se na području Valensije u mjestu Alginet bavila ilegalnom proizvodnjom i krijumčarenjem marihuan”, ističu u Upravi policije.

Razmjenom operativnih podataka došlo se do saznanja da više osoba, porijeklom iz Crne Gore, od aprila 2021. godine boravi u Valensiji, te da su u Aliganteu zakupili veliki hangar sa namjerom da u njemu instaliraju laboratoriju za uzgoj marihuane.

Istragom, koja je otvorena u Španiji, a na osnovu podataka crnogorske policije, identifikovani su članovi ove kriminalne grupe, locirana je njihova imovina u Valensiji i utvrđeno je da se u iznajmljenom hangaru nalazi profesionalno opremljena laboratorija.

Čitaj još:   UŽAS I MIRIS 90- ih U CRNOJ GORI: Auto- kolona sa trobojkama u Nikšiću, pjeva se "Veseli se, srpski rode" (foto i video)

“Kada je španska policija utvrdila da ova lica sve više vremena provode u hangaru, te da se najvjerovatnije bave berbom i pakovanjem marihuane, realizovana je policijska akcija i obavljen je pretres i pored plantaže, pronađeno i oduzeto 27 kilograma suvih pupoljaka marihuane”, ističu u Upravi policije.

Daljim pretresom prostorija koja su koristili uhapšeni u Valensiji zaplijenjei je još sedam kilograma marihuane, 10.000 eura a zaplijenjeno je i jedno luksuzno vozilo, falsifikovane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratorije.

Oni su osumnjičeni za trgovinu drogom i stvaranje kriminalne organizacije.

Uhapšeni su Dražen Bukilić (35) iz Podgorice koji posjeduje i državljanstvo Australije, a koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, Vuk Bukilić (19) iz Podgorice, Saša Bojanić (49) iz Danilovgrada, Nenad Knežević (40) iz Podgorice, Francesc Cortes Greus (38) iz Algineta, Jordi Vidal Sanchez (46) iz Valensije, Alano Tortajada Vargas (48) iz Valensije i Jozep Mozo Hervas (37) takođe iz Valensije, saznaje portal Standard.

Iz UP su kazali da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore sa Nacionalnom policije Valensije i Timom za organizovani kriminal “Guardie Civil” Španije, “sprovodili dugoročnu međunarodnu istragu kodnog naziva “Bubestis” prema kriminalnoj grupi koja se na području Valensije u mjestu Alginet bavila ilegalnom proizvodnjom i krijumčarenjem opojne droge marihuana”.

Čitaj još:   BRUTALNO PREMLAĆIVANJE U KAFIĆU: Sudija se od šutiranja u glavu onesvestio, advokatu polomili rebra... (foto)

Izvor Standard.me