IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽESTOKI SUKOBI ZBOG “KOVID ZELENE PROPUSNICE”: Demonstranti stigli blizu sjedišta Vlade… (foto, video)

Policija koristila suzavce i vodene topove, hiljade demonstranata marširali glavnim ulicama Rima, od kojih su se mnogi sukobili sa policijom…

RIM: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 10.10.2021… 11.35…ŽESTOKI SUKOBI ZBOG “KOVID ZELENE PROPUSNICE”: Demonstranti stigli blizu sjedišta Vlade… (foto, video)

Razlog protesta je vladina uredba kojom se traži vakcinacija ili svježi negativan PCR test za rad na poslu od sljedeće nedelje.

Vakcinacioni sertifikat u Italiji, poznat kao “zelena propusnica”, počinje da važi od 15. oktobra za državna i privatna preduzeća, podsjeća AP.

italija1

Foto: AP

Demonstranti su održali bučan, ali odobren protest na Pjaca del Popolu, a posle napuštanja velikog trga došlo je do sukoba sa policijom, kada su prolazili kroz obližnji park Vila Borgeze i kroz Via Veneto, što se smatralo nedozvoljenom šetnjom.

Policija je uz pomoć štitova i pendreka blokirala demonstrante da prođu pored ulice koja je blizu kancelarije premijera Marija Dragog, ali se grupa probila i umalo stigla do premijerovog radnog mjesta.

Čitaj još:   DUBROVAČKI VJESNIK: Prvi četnički vojvoda na visokoj dužnosti u članici NATO- a, znate li gdje je bio ‘91.? (foto, video)

Policija upotrebila vodene topove, formirala liniju i odbila demonstrante da uđu u sjedište italijanske vlade.

Državna televizija RAI je navela da je bilo najmanje 10.000 ljudi, dok organizatori tvrde da ih je bilo 100.000 na demonstracijama, a najmanje jedna osoba je povrijeđena.

Među demonstrantima su bili pripadnici ekstremno-desničarske grupe Forca nuova, izvijestili su RAI i “Koreijere dela sera”.

Danas je održano više protesta protiv “zelene propusnice” u Italiji, uključujući Milano i Trento.

U Italiji je do danas 80 odsto osoba starih 12 godina i više revakcinisano.

Čitaj još:   ATINA: Putnici aviona iz Srbije u karantinu, čekaju rezultate testa... (foto i video)

Izvor Kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more