IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNOGORSKA, BOSANSKA I ALBANSKA DIJASPORA uputila APEL SAD- u: ”Spriječiti Vučića da izvrši svoje najzlobnije mahinacije”

“Panbalkanska dijaspora” uputila je apel albanske, bosanske i crnogorske zajednice u Sjedinjenim Američkim Državama sa zajedničkom zabrinutošću u vezi sa “povećanjem militantnosti srpske vlade prema Kosovu, ali i prema Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori“, prenosi Koha...

Pismom upućenim državnom sekretaru Entoniju Blinkenu pozvali su na oživljavanje proširenja NATO, “posebno u Bosni i na Kosovu”.

“Panbalkanski apel albanske, bosanske i crnogorske dijaspore izražava zabrinutost i uznemirenost zajednica u vezi sa povećanjem militantnosti srpske vlade prema Kosovu, ali i, sve više, prema Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori“, navodi se u pismu.

Ocjenjuju da je ovo zabrinjavajuće pitanje za SAD jer “direktno ugrožava mir i stabilnost regiona Zapadnog Balkana, a sa njim i mir u Evropi u celini“.

Organizacije i zajednice su preduzele ovaj istorijski zajednički poziv ocjenjujući da je, kako se navodi u pismu, “priroda prijetnje toliko velika da smo prihvatili da samo naša kolektivna akcija može spriječiti Vučićev režim da izvrši svoje najzlobnije mahinacije“.

Čitaj još:   AKO PIJETE, DVA PIVA DNEVNO, VAŠ ORGANIZAM ĆE ODMAH REGOVATI: Ovako će alkohol uticati na VAS... (foto)

“Takođe, pozivamo američke lidere da ožive proširenje NATO kao prioritet za region, posebno u pogledu Bosne i Hercegovine i Kosova. Uključivanje ove dvije politike u atlantski savez na kraju bi isključilo prijetnju srpske (ili ruske) agresije i na kraju bi omogućilo da se jave društveno-ekonomske prednosti“, stoji u pismu koje je upućeno članovima Odbora za spoljne poslove Senata, članovima Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma, državnom sekretaru Entoniju Blinkena i Džeku Salivenu, pomoćniku američkog predsjednika Džoa Bajdena za pitanja nacionalne bezbjednosti.

izvor: vesti.rs

BRČVAK: Država DIJASPORI šalje poruku da joj NIJESMO VIŠE POTREBNI (video)

Humanista Hajriz Brčvak, tokom manifestaciie “Dani dijaspore – iseljenika” u Bijelom Polju, Read more

KRIVOKAPIĆ BEZ ODGOVORA: Zašto se njegova kćerka srela sa bivšim šefom tajne službe Bojovićem

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić nije odgovorio na pitanja portala Standard, Read more

Mitropolit MIHAILO: Svetosavski EKSTREMISTI provociraju NOVU SREBRENICU I VUKOVAR

Izuzimanje Cetinjskoga manastira iz državnoga vlasništva i nezakoniti upis u Read more