IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dr. KON PODVIKNUO VUČIĆU: “Ne dam ostavku!” (foto)

Vučić neće da smijeni dr Kona koji mu treba kao pokriće za političke odluke Kriznog štaba, a Konu su vezane ruke i ne smije da podnese ostavku iako bi žarko želio da nestane i da se sve zaboravi…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 12.10.2021… 10.55… Dr. KON PODVIKNUO VUČIĆU: “Ne dam ostavku!” (foto)

Iako je javnosti prije neki dan priznao da je “molio da ga razrješe funkcije člana Kriznog štaba” jer Vučićevi politički komesari donose odluke suprotne stavovima ljekara – dr Predrag Kon se danas razgoropadio i podviknuo: “NE DAM OSTAVKU!”.

Nevjerovatno je što je u istom intervjuu priznao da ima dva i po puta preminulih od korone više nego što se objavljuje, ali čovjek neće/ne smije da podnese ostavku ako ga Vučić ne smjeni, piše Direktno.rs.

Zašto dr Kon ne smije podnijeti ostavku?

1. Ako bi podnio ostavku, Kon se plaši da bi mogao postati žrtveno jagnje i da on bude optužen za to što je Srbija posljednjih nedjelja najgora u svijetu po broju novozaraženih i broju preminulih u odnosu na broj stanovnika.

2. Kao glavni zagovornik vakcinacije Kon bi mogao biti okrivljen da je upravo on odgovoran za debakl imunizacije – Srbija je među najgorima u Evropi sa samo 42,5 posto građana koji su primili dvije doze vakcine.

Čitaj još:   Danas BLOKADA saobraćaja u Mojkovcu, Nikšiću i na Cetinju: Naša je dužnost i obaveza braniti svoju zemlju i svoje pravo na opstanak...

3. Kon dobro zna da će afera sa prikrivanjem broja preminulih prije ili kasnije biti procesuirana i ne smije da rizikuje da Vučić u trenucima bijesa odluči da baš njega odredi za krivca.

4. Kon je nosilac Vučićevog odlikovanja i on bi ostavku doživeo kao “ličnu izdaju”, a svi znaju koliko je vođa osvetoljubiv.

5. Cijela javnost vjeruje da su članovi medicinskog dijela Kriznog štaba lijepo namireni da bi ćutali i bili “stručno” pokriće za sve Vučićeve pandemijske prevare i zloupotrebe.

6. Kon je sina sa diplomom Megatrenda zaposlio u Air Srbiji, i to na mjestu šefa interne revizije, a plate menadžmenta su od nekoliko hiljada do čak nekoliko desetina hiljada eura!

Dakle, Vučić neće da smijeni dr Kona koji mu treba kao pokriće za političke odluke Kriznog štaba, a Konu su vezane ruke i ne smije da podnese ostavku iako bi žarko želio da nestane i da se sve zaboravi.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 20. januar 2022. godine

Neće moći…

izvor Direktno.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more