IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“HVALA TI, BRATE XI”: Kineski radnici fabrike u Srbiji ubijaju mačke kako bi pripremili obrok? (snimak koji uznemirava)

Objavljen uznemirujući snimak iz Zrenjanina na kojem se vidi kako dvojica radnika nožem deru životnju na ogradi gradilišta…

ZRENJANIN: Srbija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 12.10.2021… 17.55…” HVALA TI, BRATE XI”: Kineski radnici fabrike u Srbiji ubijaju mačke kako bi pripremili obrok? (snimak koji uznemirava)

Prema navodima portala”Nova.rs”, riječ je o kineskoj fabrici guma Linglong. Udruženje za brigu o životinjama Banata “Beta” iz Zrenjanina pozvalo je nadležne da reaguju. Udruženje OSNA zatražilo je vanredni inspekcijiski nadzor.

Iz tog udruženja su za agenciju Beta naveli da im je ranije već prijavljivano da u supermarketima u Zrenjaninu Kinezi redovno traže mačije meso.

„Pošto ne mogu u slobodnoj prodaji ga nabaviti, nevjerovatno je i potpuno nerazumljivo da su smatrali da je ovo ispravan način da zadovolje svoje navike u ishrani. Ubistvo mačke, dranje kože u po bijela dana na sred gradilišta kako bi pripremili obrok. Malo je reći da su takve scene nedopustive u 21. vijeku“, naveli su iz udruženja.

Dodali su da radnici iz Kine, bez obzira na životne navike i ishranu, moraju poštovati zakone Srbije dok su na njenoj teritoriji.

Čitaj još:   STRAVA I UŽAS: Uletjela u prepun "Rock caffea", imala 1,37 promila alkohola, IZDAHNULA na putu do bolnice… (foto i video)

„Pozivamo nadležne da prestanu da izbjegavaju odgovornost za sprovođenje zakona a policiju da uhapsi počinioce jer su jasno snimljene dvije osobe koje je moguće identifikovati i privesti, a potom osuditi za taj gnusan čin“, naveli su iz Udruženja za brigu o životinjama Banata „Beta“.

Oni su pozvali građane da se u nedjelju, 17. oktobra pridruže skupu u centru Novog Sada sa kog će više udruženja za zaštitu životinja uputiti zahtjev za poštovanje i primjenu zakona o dobrobiti životinja.

Upozoravamo da je snimak uznemirijući…

izvor Nova.rs

Čitaj još:   DANAS TUGA DO NEBA: Umrla još jedna srebrenička majka Emina Merdžić u genocidu su joj ubili... (foto)
Večeras PROTEST ISPRED VLADE u Podgorici:”Sve veća izdaja dobiće zaslužen odgovor…”(video)

U Podgorici će večeras biti održan protest, motivisan subotnjim ‘pozivom’ Read more