IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JELENA OBUĆINA DUHOVITO OPISALA STANJE U SRBIJI: “Vraćamo se tamo gdje i pripadamo…” (foto, video)

Jelena Obućina u uvodu “Pregleda dana” na NewsMaxAdria: “Ne može nas čovjek sasvim uvrstiti ni u rusku guberniju, ni u kinesku koloniju”, kaže o Srbiji Jelena Obućina…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 12.10.2021… 10.55… JELENA OBUĆINA DUHOVITO OPISALA STANJE U SRBIJI: “Vraćamo se tamo gdje i pripadamo…” (foto, video)

“Dobro veče, nesvrstani. Konačno nešto što ima veze sa realnošću. Ona zemlja koja je stvorila pokret, ne postoji 30 godina – njen dobar dio u NATO-u a neki u Evropskoj uniji – samo smo mi nesvrstani, svojom voljom i pameću”, rekla je Jelena Obućina u uvodu “Pregleda dana”.

“Ne može nas čovjek sasvim uvrstiti ni u rusku guberniju, ni u kinesku koloniju mada tome težimo bez zadrške. Vraćamo se gdje izgleda pripadamo – autoritarni lideri, nekad se to zvalo istočnjačke despotije, stalna nestabilnost, česti regionalni sukobi. A bude i državnih udara“, rekla je Obućina i nastavila:

Čitaj još:   VIC DANA: FRANKO- Hercegovac se udvarao zgodnoj curi, a onda im počela padati kiša i… (foto)

“Kod nas, srećom, zbog samita dva dana proglašena je pauza. Nije lijepo povraćati pred gostima, to ćemo kad odu. A sindrom sa države prešao je na čovjeka – podgrijeva se, zaliva i širi: budi nesvrstan, ne miješaj se, svi su isti, nemoj ni uz koga…

Zato nek nas ne čudi što se ne damo svrstati ni u slobodne, ni u razumne a toliko smo utučeni da će nas ispisati i iz prkosnih. I za kraj, istine radi ni u nesvrstanima nismo, jer i tamo imamo status posmatrača – a realnije je da smo za posmatranje”, zaključila je Jelena Obućina.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more