IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRIVOKAPIĆ NEĆE DOĆI NA CRNOGORSKU “POVORKU PONOSA”: Poslat će MAIDU Gorčević…

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić neće prisustvovati ovogodišnjoj “Povorci ponosa” koja je planirana za subotu u Podgorici.

To su saopćili iz LGBTIQ asocijacije “Queer Montenegro”.

Poziv za učešće na “Montenegro Prideu” ove godine je poslat svim donosiocima odluka u Vladi Crne Gore, predsjedniku, premijeru, vicepremijeru, predsjedniku parlamenta kao i poslanicima, prenosi Tanjug.

Kako navode iz “Queer Montenegra”, iako zahvalni na pozivu, iz Kabineta predsjednika vlade su saopćili da on zbog ranije preuzetih obaveza neće moći da prisustvuje “Povorci ponosa”.

„U ime Kabineta predsjednika Vlade povorci će prisustvovati savjetnica premijera za manjine Maida Gorčević”, navodi se u saopćenju, prenijele su podgoričke Vijesti.

Svoje prisustvo su, kako su kazali, za sada potvrdili samo poslanica Božena Jelušić i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Iz Organizacionog odbora su naveli da se nadaju da će odaziv biti u što većem broju jer žele da Prajd dožive SVI, a ne samo kvir zajednica, te da poruke podrške ne budu deklarativne.

Čitaj još:   SLOVENCIMA DOSTA JANŠE: Protesti u srcu Ljubljane, na DAN OTPORA OKUPATORU... (foto i video)

Ne žele, kako su kazali, aplauze pukim pozivima na toleranciju i poštovanje ljudskih prava, na tvrdnje da je različitost OK.

„Organizacioni odbor Prajda smatra da je podrška i prisustvo donosilaca odluka na Povorci od velike važnosti s obzirom na značaj ovog događaja za LGBTIQ zajednicu u Crnoj Gori, te ukupna ljudska prava u našoj zemlji. Prisustvo će, takođe, pokazati da država Crna Gora ovim dokazuje da je spremna i voljna da radi na afirmaciji LGBTIQ osoba u društvu, ali i da želi da nastavi i unaprijedi dosadašnju saradnju sa organizacijima civilnog društva“, navodi se u saopštenju.

izvor: agencije

Krivokapić NEĆE NI MANDIĆA U VLADI

Premijeru Zdravko Krivokapiću nije prihvatljivo da jedan od lidera Demokratskog Read more

”Ping pong Krivokapića i DRITANA da bi VLADA OPSTALA”

Zdravko Krivokapić neće prihvatiti prijedlog da predsjednik Pokreta za promjene Read more