IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO Hrabri “Zmajevi”: U BiH stigli sa velikim bodom iz Ukrajini… (foto i video)

Pogledajte golčinu Ahmedhodžića za slavlje… reprezentacija BiH remizirala je u Lavovu protiv selekcije Ukrajine rezultatom 1: 1 u okviru VIII kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i dodatno se približila plasmanu u baraž …

KIJEV- LVIV: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 13.10.2021…00: 45… BRAVO Hrabri “Zmajevi”: U BiH stigli sa velikim bodom iz Ukrajini… (foto i video)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odnosi veliki bod iz Ukrajine!

Nakon ove utakmice, računica je jasna. Zmajevi moraju pobijediti Finsku i remizirati s Ukrajinom u preostala dva meča u novembru kako bi se domogli drugog mjesta u grupi i plasmana u baraž.

Prvi novembarski duel naša reprezentacija će igrati protiv Finske 13. novembra u Zenici, a susret protiv Ukrajine na programu je tri dana kasnije, također na Bilinom polju…

Nakon početnog ispitivanja snaga i nešto većeg posjeda domaće selekcije, prvi su ipak prijetili Zmajevi. U 12. minuti Stevanović je lijepo proigrao Gojaka koji je bio sam na 20-ak metara, ali je neometan šutirao preko gola.

Ipak, samo tri minute kasnije Ukrajina je povela. Nakon vrlo lijepe akcije po lijevoj strani, naša odbrana je bila izigrana, a na povratnu loptu Cigankova natrčao je Jarmolenko i iz blizine je poslao u mrežu za 1:0.

Domaći su mogli duplirati vodstvo u 24. minuti nakon brze kontre. Sobol je probio po lijevom boku i prigrao je Timčika koji se našao sam ispred Šehića, ali naš golman je fenomenalno reagovao i spasio je pravi zicer.

Čitaj još:   BRITANSKI ŠEF OBAVJEŠTAJACA I ŠOKANTNO OTKRIĆE: "Vladimir Putin je možda mrtav, a njegovu ulogu preuzeo je dvojnik!" (foto, video)

Zmajevi su prijetili u 27. minuti kada je Matvijenko u posljednji čas reagovao ispred Prevljaka i Pjatov je ukrotio loptu. Samo dvije minute kasnije Cigankov je ostao sam na desetak metara od našeg gola i šutirao je glavom, ali bio je neprecizan.

Konačno, bolju igru reprezentacija BiH je krunisala zasluženim izjednačenjem u 77. minuti. Prcić je uposlio na desnoj strani Stevanovića, koji je izvanredno proigrao Ahmedhodžića, a štoper Malmoa u stilu rasnih strijelaca pogodio je za 1: 1…

Do kraja meča rezultat je ostao nepromijenjen i naš tim je uz odličnu igru došao do velikog boda. U preostala dva meča sami ćemo odlučivati o vlastitoj sudbini, a selektor Petev i njegovi izabranici zaslužuju sve pohvale nakon dva meča protiv Kazahstana i Ukrajine u kojima smo uprkos brojnim problemima ostvarili cilj.

Bosna i Hercegovina: Ibrahim Šehić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Miroslav Stevanović, Adi Nalić, Smail Prevljak i kapiten Edin Džeko.

Ukrajina: Andrij Pjatov, Oleksandr Timčik, Serhij Krivcov, Ilija Zabranji, Mikola Matvijenko, Eduard Sobol, Taras Stepanenko, Mikola Šaparenko, Viktog Cigankov, Roman Jaremčuk i kapiten Andrij Jarmolenko.

Čitaj još:   POČELE UVREDE I MONSTRUOZNE OSUDE silovane Milene Radulović... (foto i video)

Rezultat i strijelci:

Ukrajina – BiH 1:1 (Jarmolenko 15'/ Ahmedhodžić 77’)

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more