IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POLICIJA KOSOVA: U Severnoj Mitrovici povređeno šest policajaca i jedna osoba umješana u napad… (foto, video)

U saopštenju se navodi da je policijska operacija izvedena u regionu Prištine, Peći, Južne Mitrovice i Severne Mitrovice i da je u svim drugim regionima, osim u Severnoj Mitrovici, prošla bez problema…

PRIŠTINA: Kosovo, Crna Hronika, vijesti, srijeda,13.10.2021…12: 45… POLICIJA KOSOVA: U Severnoj Mitrovici povređeno šest policajaca i jedna osoba umješana u napad… (foto, video)

Policija Kosova je saopštila da je šest policajaca povređeno tokom policijske operacije protiv krijumčarenja robe sprovedene u Severnoj Mitrovici, gdje su se kriminalne grupe organizovano okupile i bacale šok bombe, ručne bombe i upotrebile vatreno oružje kako bi omele rad carinskih i policijskih službenika, prenosi Anadolu Agency (AA).

U saopštenju se navodi da je policijska operacija izvedena u regionu Prištine, Peći, Južne Mitrovice i Severne Mitrovice i da je u svim drugim regionima, osim u Severnoj Mitrovici, prošla bez problema.

“Pozivajući se na stvorenu situaciju, direktno ugrožavanje zvaničnika, blokade puteva, upotrebu gasnih boca, šok bombi, upotrebu vatrenog oružja i ručnih bombi od strane osumnjičenih i oštećenja/ paljenje službenih vozila, Kosovska policija je primorana da preduzme policijske mjere koristeći neophodna pravna sredstva kako bi se službenicima uključenim u operaciju i građanima na tom području pružila sigurnost i stvorila mogućnost slobodnog kretanja”, piše u saopštenju.

Kao rezultat pucnjave raznim smrtonosnim sredstvima na policajce, ističe se u saopštenju, do sada je prijavljeno da je šest policajaca zadobilo tijelesne povrede, od kojih je pet policajaca albanske nacionalnosti i jedan srpske.

Čitaj još:   BIVŠA ZADRUGARKA PALA U RACIJI: Šok- detalji u vili u Laktašima... (foto)

Prema prvim informacijama, jedna od osoba koja je umiješana u napad na policajce je povređena.

Policija navodi da je do sada osam osoba uhapšeno, jedan Albanac iz regiona Peći, jedan Albanac iz regiona Prištine, tri Albanca iz regiona Južne Mitrovice, po jedan Bošnjak, Albanac i Srbin iz regiona Severne Mitrovice. Svi su kosovski građani.

Zaplenjena je i razna švercovana roba i dokazi u iznosu od stotine hiljada evra, koji služe kao materijalni dokazi, a koji su se nalazili na različitim lokacijama, poslovnim prostorima, skladištima itd. Policijska operacija je završena, situacija u sjevernom dijelu Mitrovice se smirila, dok se dalje policijske akcije sprovode u saradnji i koordinaciji s Carinom Kosova i pravosuđem.

Predhodno je premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je današnja policijska akcija završena i pozvao je građane opštine Severna Mitrovica da ne nasedaju na izveštavanje nekih medija u Srbiji koji štite kriminal, korupciju i šverc i žele da ih politizuju i etnizuju…

izvor agencije AA