IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednica Osmani o akciji na Kosovu: KRIMINAL NE PRIZNAJE ETNIČKU PRIPADNOST, TI DANI SU PROŠLI…

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani rekla je danas da se jutrošnja akcija kosovske policije protiv krijumčarenja ne može nazvati “akcijom na sjeveru”, jer se prema njenim riječima odvijala u različitim djelovima Kosova i da kriminal i kriminalne grupe ne priznaju etničku pripadnost.

„Borba protiv organizovanog kriminala je beskompromisna i o njoj se ne može pregovarati. Pregovarati i praviti kompromis sa kriminalom znači postati njegov dio. Stoga se današnja akcija kosovske policije i carine, ovlašćenih od strane pravosudnih institucija, ne može nazvati ‘akcijom na sjeveru’, jer je to bila akcija u različitim djelovima Kosova, protiv osoba različite etničke pripadnosti, sa zajedničkim imeniteljem borba protiv šverca i organizovanog kriminala“, napisala je Osmani na Fejsbuku.

Rekla je da je u prošlosti organizovani kriminal bio multietnički, da je imao političku podršku ali, kako je navela, „ti dani su prošli“.

Čitaj još:   KOSOVSKA POLICIJA ZABRANILI ULAZ NA KOSOVO DJEČACIMA KK ''RAS'' iz NOVOG PAZARA

Osmani je poručila Evropskoj uniji da „sada kada je borba protiv kriminala stvarna, beskompromisna i o kojoj se ne može pregovarati, očekuju da će EU ostati vjerna vrijednostima vladavine prava koje predstavlja“.

Policija Kosova je jutros izvela, kako je saopštila, „akciju protiv mreže krijumčara u više regiona na Kosovu u kojoj je uhapšeno osam osoba, među kojima i jedna srpske i jedna bošnjačke nacionalnosti“.

izvor: standard.me

SVE NAPETIJE NA GRANICI Vučić PRIJETI Kosovu i NATO- u: ”IMATE 24 sata”… (foto i video)

Nakon kosovske zabrane srpskih registarskih oznaka za vozila koja ulaze na Read more

Posle svega, TREBA LI KOSOVO DA PRIZNA SRBIJU!!!???

„Arnaute je nemoguće suzbiti samo postupnom kolonizacijom… Jedini način i Read more