IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Velika akcija i pretresi na 20 lokacija, naredba za hapšenje policajaca… (foto)

Akciju provode pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo po naredbi sarajevskog Kantonalnog tužilaštva. Po istragom najmanje 15 osoba od čega su petorica policajci…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda,13.10.2021…09: 45… SARAJEVO : Velika akcija i pretresi na 20 lokacija, naredba za hapšenje policajaca… (foto)

Najmanje 20 lokacija u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od jutros su predmet na kojima traju pretresi, saznaje “Istraga.ba”.

Provode ih pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo po nalogu Kantonalnog tužilaštva iz Sarajeva. Prema našim informacijama, policija je upala i u nekoliko osiguravajućih društava.

Pod istragom je i najmanje pet policajaca MUP-a Kantona Sarajevo. Jedan od njih, inače pripadnik krim- obavještajnog odjeljenja MUP-a KS je uhapšen.

Većina osumnjičenih policajaca je s područja Policijske uprave Stari Grad. Izvori “Istrage” navode da bi slobode trebalo biti lišeno najmanje 15 osoba. Većina ih je osumnjičena za fingiranje saobraćajnih nesreća.

Čitaj još:   MILOŠ Nikolić: NEBOJŠA Rodić, za sada ide utabanim stazama da postane persona non grata... (foto)

Istraga u ovom predmetu traje nekoliko mjeseci. Po naredbi nadležnog suda prisluškivani su telefoni nekoliko policajaca.

Tako se došlo do saznanja da postoji organizirana grupa koja je fingirala saobraćajne nesreće na osnovu kojih je naplaćivala oštete. Na udaru ove grupe su najviše bili stranci…

izvor (SB)

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO BOJKOT: HDZ i Klub Hrvata poteže pitanje VITALNOG NACIONALNOG INTERESA…

Izjašnjavanje o navedenom zakonu bi trebalo biti po hitnoj proceduri, Read more