IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALBIN Kurti: Ne nasjedajte na izvještaje medija iz Srbije, isti štite kriminal, korupciju i šverc… (foto, video)

Premijer Kosova Albin Kurti kazao je da je policijska akcija završena i pozvao je građane općine Sjeverna Mitrovica da ne nasjedaju na izvještavanje medija u Srbiji, jer štite kriminal, korupciju i šverc…

PRIŠTINA: Kosovo, Crna Hronika, vijesti četvrtak,14.10.2021…00: 45… ALBIN Kurti: Ne nasjedajte na izvještaje medija iz Srbije, isti štite kriminal, korupciju i šverc… (foto)

Kurti je na Facebooku napisao da je policijska akcija provedena protiv krijumčarenja robe u Prištini, Peći i Mitrovici. Kazao je da su ovim policijskim radnjama prethodile intenzivne istrage i koordinacija s nadležnim tužilaštvima i sudovima.

“Zaplijenjena je roba i drugi dokazi koji predstavljaju materijalne dokaze. Kriminal i kriminalne grupe se neće tolerisati. Borit ćemo se protiv krijumčarenja i spriječiti ga”, rekao je.

Građani Sjeverne Mitrovice i Zvečana, gdje živi većinski srpsko stanovništvo, suprotstavili su se danas akciji nakon što su se čule eksplozije prilikom upada specijalne policije u apoteke. Nastali su sukobi na ulicama zbog čega je stigla i ROSU, a situacija se sada smiruje.

Čitaj još:   PRIŠTINA, Albin Kurti: BiH i Srbiju, nećemo tretirati isto...

U sukobima ima povrijeđenih, a jedna osoba je, kako prenose mediji na Kosovu, upucana sleđa zbog čega se nalazi u operativnoj sali na KBC Kosovska Mitrovica. Identitet ranjene osobe je poznat, a riječ je o Srećku Sofronijeviću iz Zvečana.

Kurti nije komentarisao nerede u ova dva mjesta na Kosovu, niti je govorio o povrijeđenima, prenose regionalni mediji…

izvor Klix.ba