IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Je li gladna Crna Gora ili joj prijeti glad?

Poskupljenje energenata svakog drugog utorka ozbiljno zabrinjava građane Crne Gore. Prvenstveno zbog činjenice da cijene goriva determinišu sva ostala poskupljenja, prvenstveno prehrambenih proizvoda, što sad već sve teže pogađa ionako istanjeni budžet gotovo svakog pojedinca.

Osim onih koji kreiraju ovakvu politiku onih koji su na vrijeme obezbijedili prihode od kojih mogu mirno da žive još najmanje tri života…

Na kotorskoj pijaci ovih dana više trgovaca nego kupaca.

-Nema se, u prolazu nam kaže starija gospođa, kojoj je dolazak pod Markat kult kojega se ne odriče. Nema ni Kotorana više, a da ih ima, ma ne ovih današnjih metiljavih, nego onih iz moga doba, progovorili bi protiv ovoga zla koji nas ne pušta da mirno proživimo ovo što nam je ostalo. Evo juče su cijene bile manje od današnjih. A uđite u trgovine pa ćete viđet.

I tu se završava priča. Znam da ne zbori ni zbog kakvog političkog bunta, jer je to vrijeme rezervisano nažalost za one koji malo znaju, ali joj je, kao većini nas, bukvalno ugroženo dostojanstvo zbog niskih primanja i još nižih penzija.

-Viđećete śjor, progovara Luka, stari pomorski oficir, koji je poodavno prestao da navigaje, sad kad krenu opet da se svađaju tobož oko politike, pa nam udare poskupljenje struje i vode. A mi od straha da ne bude rata, prihvatamo sve.

Čitaj još:   DRITAN: URA neće glasati za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovjesti u CRNOJ GORI...

Prepanuti, na sve pristajemo. E moj Tito đe si da pomlatiš ovu bagru, Luka će onako za sebe, okrećući se više puta da ga ipak neko ne bi čuo. Jer ne bi rad da se od njega čuje i da njega mencuju policioti.

Poskupiće nam opet sve, i to je činjenica koja nam je svima jasna. Njeće moral a ni etika, ni svijest povećati svoju cijenu, jer toga jedva da ima na domaćem tržištu. Vidjećemo danas za kada je zakazan protest u Podgorici baš zbog poskupljenja koliko će građana izać.

A znamo da, sve dok se ne digne i kuka i motika i dok glad bukvalno ne zakuca na svačija vrata, vlast će dizati cijene i puniti sopstvene špagove. Ako nas ne bude danas u Podgorici, to znači da još ima rupa na okolotrbušnom panalodržaču, kako kašić zovu naši dragi susjedi Hrvati.

Pa stegnite junaci. Ubačite u prvu narednu rupu. Śutra ćete u drugu. U tako redom. A i zdravije je, danas preporučuju liječnici, biti kost i čapra.

Čitaj još:   SKANDAL: MINISTAR PRAVDE, priznao da su IZMJENE Zakona pripremljene tajno, KAKO JE TRAŽILA SPC"

izvor: http://Radio Skala

Eskobar: OPASNO je dijeliti sve informacije sa novom Vladom CRNE GORE

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Read more

POST KOJI JE OTKRIO ISTINU: Napravimo jak narodni pokret, SPASIMO CRNU GORU!

Ovaj post na Fejsbuku doživio je nepodijeljenu podršku pristalica crnogorske Read more

Na popisu ipak ostaju pitanja o jeziku, naciji i vjeri

Odbijen prijedlog grupe nevladinih organizacija da na popisu stanovništva u Read more

KRIVOKAPIĆ BURNO REAGOVAO: ”Ako sam ja problem, SVRGNITE me, ako hoćete izbore…”

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je, odgovarajući na pitanja novinara, da Read more