IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE DODIK PUKAO NAČISTO: Pozvao novinare da u Predsjedništvu zapjevaju “Nema te više Alija”… (foto)

Milorad Dodik ponovio je svoije secesionističke namjere, najavio je da se radi prijenos nadležnosti i ukidanje Oružanih snaga BiH…

SARAJEEVO: BiH, vijesti, petak,15.10.2021…09: 55… MILE DODIK PUKAO NAČISTO: Pozvao novinare da u Predsjedništvu zapjevaju “Nema te više Alija”… (foto)

Nakon sastanka ui toku dana sa austrijskim ministrom vanjskih poslova, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obratio se medijima.

Milorad Dodik ponovio je svoije secesionističke namjere. Najavio je prijenos nadležnosti i ukidanje Oružanih snaga BiH.

Na niz neugodnih pitanja odgovorio je s osmjehom na licu, pozvao je novinare da u njegovom uredu u Predsjedništvu BiH zapjevaju pjesmu “Nema te više Alija”.

 Ministar vanjskih poslova Austrije Michael Linhart stigao u Titovu 16, pogledajte nervozne reakcije Milorada Dodika, stalno je gledao u fotogaleriju…

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se jutros sa saveznim ministrom za evropske i vanjske poslove Republike Austrije Michaelom Linhartom. Sastanku prisustvuje i Milorad Dodik.

Čitaj još:   GI 21. maj: "DPS uspio da upropasti ideju homogenog bojkota popisa" i podijeli su, suverenističku javnost... (foto)

Riječ je o novom ministru Austrije koji je 11. oktobra položio zakletvu i odlučio da mu prva destinacija za diplomatske susrete bude Zapadni Balkan.

Linhart u dvodnevnoj posjeti BiH. Jučer se sastao sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom, a jutros je posjetio i bazu EUFOR-a.

Uskoro opširnije…

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more