Crna Gora

Đurašković: DRITAN direktno odgovoran za otimanje Cetinjskog manastira

Mijenjajući stavove iz dana u dan, Dritan Abazović mora da preuzme odgovornost za odluku Uprave za nekretnine kojom se Cetinjski manastir oduzima Cetinju, a upisuje na Crkvu Srbije iako je u više navrata garantovao da imovina Cetinja i Crne Gore ne može biti ugrožena.

Ukoliko je danas objavljena informacija tačna, potpredsjednika Vlade smatramo direktno odgovornim za otimanje Cetinjskog manastira Cetinjanima i Crnogorcima, kazao potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković.

Uprava za katastar i državnu imovinu, područna jedinica Cetinje, je postupajući po zahtjevu Mitropolije crnogorsko-primorske donijela rešenje kojim se imovina Cetinjskog manastira vodi kao svojina Mitropolije Srpske pravoslavne crkve.

Kako prenose prosrpski portali u Crnoj Gori, u obrazloženju rješenja piše da se MCP obratila ovom organu zahtjevom za ispravku rješenja, 13. oktobra 2021, te da je provjerom, utvrđeno da je došlo do greške prilikom kompjuterskog unosa, te se ovim rješenjem greške nastale 1996. godine, ispravljaju.

Tim povodom reagovao je Đurašković. On je rekao da je, uporedo sa otimanjem imovine, Abazović sa teze o odbrani kokaina i prljavog novca prešao na tezu da je građanski protest i Cetinjane organizovao Veselin Veljović i time potvrdio koliko je licemjerno i neiskreno bilo njegovo ranije izvinjenje.

”Ovim je još jednom pokušao poniziti Cetinje i Cetinjane i sve iskrene patriote koji su 5-og septembra branili gradjansku, sekularnu i antifašističku Crnu Goru. Bilo je među njima i članova i simpatizera URA! Da li je i njih organizovao Veljović?

Zašto ste postupali suprotno stavu glavnog i opštinskog odbora vaše partije i za čije interese i po čijem nalogu ste to radili? Nijesu gradjani napali nikog, vi ste napali Cetinje! Nas je organizovala ljubav prema Crnoj Gori i vaša politika služenja Beogradu i Srpskoj Crkvi. Branilo je Cetinje gradjansku Crnu Goru svih ovih 30 godina, brani je i danas, suprostavljajući se politici Vlade, čiji ste potpredsjednik, koja je suprotna državnim interesima Crne Gore…

Takav, licemjeran, odnos prema Cetinju, suzavac i šok bombe nijesu i neće ugasiti cetinjsku luču slobode koja je branila obraz Crne Gore i 90-ih i danas”, zaključio je Đurašković.

izvor: Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

IVAN Vuković: Spram ovoga, Zdravko Krivokapić djeluje kao državnik prvog reda… (foto)

Na mreži X se oglasio potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković: Komentarisao Vanjsku politiku aktuelne…

7 minuta ago

MILOŠ Nikolić: PES ponavlja laži ANDRIJE Mandića, reakcija im je na nivou TIHOMIRA Dragaša i njegove pameti… (foto, video)

"Beogradu čestitamo- dresiranje novog političkog konja ide više nego dobro" PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti,…

35 minuta ago

“CRNOGORSKI Lavovi” počeli operaciju SP 2025: Bolji od Italije, to treba i da pokažu…. (foto, video)

Rukometaši Crne Gore počeli pripreme za baraž mečeve protiv Italije- prvi je na programu u…

1 sat ago

Dnevni horoskop za 8. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan bez…

3 sata ago

STRAVA i Horor u Hrvatskoj: U ZAGREBU, nasmrt izbo ženu, oglasila se policija… (foto)

U Zagrebu je danas muškarac ubio ženu, javlja zagrebačka policija. Ubica je ženu ubo "oštrim predmetom", kaže…

3 sata ago

VELIKA DRAMA Milivoje KATNIĆ počeo i štrajk žeđu… (foto)

Bivši glavni specijalni tužilac ogorčen postupanjem Specijalnog državnog tužilaštva odlučio se za ultimativni protest... https://twitter.com/Pobjedacg/status/1787464118577868840…

6 sati ago

This website uses cookies.