IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAMIRA I ADISA UBIO VELJA NEVOLJA: POSTOJE DOKAZI…

Odmah nakon nestanka Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića u Crnoj Gori njihove porodice i prijatelji krenuli su u potragu za dvojicom Barana, a snimci sa nadzornih kamera odveli su ih do Spuža, gdje im se gubi svaki trag.

To su ispričali roditelji ubijenog Hodžića, rekavši da su sve snimke sa nadzornih kamera, koje su im građani pokazivali, odmah predali pripadnicima tadašnjeg Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SBPOK).

Tvrde i da su im inspektori tog Sektora nakon sedam dana, pod prijetnjom hapšenjem, zabranili da tragaju za nestalima, pišu Vijesti.

Navodni pripadnik škaljarskog kriminalnog klana Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, nestali su 14. oktobra 2020.

Policija je mjesecima ćutala o istrazi, a porodicama nestalih govorili su navodno uvijek isto: “Radimo”.

Čitaj još:   Od posljedica zemljotresa, do sada, smtrno stradalo 39, a ispod ruševina spašeno je 45 osoba... (foto)

Iako se ubistvo dvojice Barana indirektno pominje u optužnici podnijetoj 30. jula protiv ozloglašene kriminalne grupe Beograđana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, bliske kavačkom klanu, Specijalno državno tužilaštvo je 18. avgusta 2021. saopćilo da su Hodžić i Spahić likvidirani.

izvor: http://vijesti.me

VELJA NEVOLJA UPISIVAO SVE U DETALJE: Policaja čita šta mu duguju, onda šok, na spisku POZNATA IMENA… (foto)

Operativci MUP kod jednog od ljudi Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, pronašli svesku Read more