IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Spremni dokazi za DRITANA…

Predsjednica Opštinskog odbora Liberalne partije Nikšić Jelena Marković kazala je da će večeras na građanskom protestu ispred Vlade u Podgorici, potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću dostaviti dokaze da su 5. septembra na Cetinju građani gađani gumenim mecima.

– Svi smo bili svjedoci jučerašnje izjave potpredsjednika Abazovića da mu donesemo dokaze da je crnogorski narod gađan gumenim mecima i samim tim pretrpio i fizičku i duševnu bol od strane pripadnika Uprave policije a pod patronatom Vlade Crne Gore na Cetinju, 5. septembra ove godine. S tim u vezi, i na osnovu njegovog poziva lično, oštećeni, povrijeđeni i duboko uvrijeđeni građani će u ponedjeljak, u 18.00 ispred zgrade Vlade dostaviti sve dokaze koje je Potpredśednik tražio– rekla je Marković.

Ona je najavila da će, osim pomenutih oštećenih i povrijeđenih građana, skupu pridružiti svaka Crnogorka i Crnogorac kojeg su zaboljele suze, plač i rane tog nezaboravljenog 5. septembra.

Pridružiće se i svaka Crnogorka i Crnogorac svih vjera i nacija u našoj jedinoj domovini koji su gladni, žedni; bez posla; zaboravljeni, ostavljeni; svi oni iz prosvjete koje ostaviše bez kore hljeba; svi oni iz poljoprivrede koji debelo platiše; svi iz policije i vojske koji su bespravno suspendovani; svi oni đaci i studenti kojima nije dozvoljeno da uče svoju crnogorsku istoriju i kojima hoće da uzmu crnogorski jezik; svi oni iz zdravstva koji izgubiše posao; svi oni koji koji izgubiše svoje najmilije zbog nemara i nerada Vlade u borbi sa Koronom; svi oni koji su proganjani i targetirani od strane Policije a pod ingerencijom ove Vlade;

Čitaj još:   BURSAĆ PORUČIO DRITANU: NEKA MALI MUSOLINI ZA SREBRENICU KAŽE PREMIJERU I CRKVENOJ VLADI

Svi oni muzičari koje targetiraju jer pjevaju crnogorsku muziku; svi oni sa Fakulteta za crnogorski jezik i književnost što hoće sva prava da im uzmu; svi oni umjetnici koji daju dušu u crnogorsku kulturu i umjestnost a nameću im srpstvo; svi oni iz oblasti novinarstva i medija koje markiraše kao nepoželjne i višak jer vole svoju zemlju; svi oni državni službenici koji su ostali bez dijela plata a sad se to predstavlja kao suficit u budžetu; sve one sudije i članovi sudstva i tužilaštva koje poćeraše nasilno u penziju; svi oni kojima oduzeše Cetinjski Manastir i opet ga upisaše na srpsku Crkvu; sve nezaštićene žrtve nasilja;

Svi oni penzioneri koji jedva preživljavaju od 125 eura penzije; svi oni koji su osvitali sa 4s oznakama iprijetećim porukama ispred džamija; svi oni koji su prevareni i izigrani; svi mi koji smo protiv klerofašizma i nacionalizma ove vlade i svi mi koji želimo svoja prava i ne damo svoju državu– navela je Marković.

Čitaj još:   DRITAN ABAZOVIĆ: Otvoreno o budućem Premijeru i u kojoj ulozi vlasti vidi sebe... (foto i video)

izvor: portalluca.me

TAKO SE TO RADI: U Podgorici uklonjen grafit zločincu Mladiću (FOTO)

Na fasadi jedne od stambenih zgrada u podgoričkom naselju Stari Read more

Približava se patriotski skup: ”PODGORICA ĆE CRVENJETI OD ZASTAVA, dok god ova SRAMNA takozvana vlada ne ode…”

Neformalna grupa građana “Crnogorsko proljeće” na društvenim mrežama najavljuje da Read more

Održan PRAJD u Podgorici, prisustvovali Abazović, ministri… (VIDEO)

Danas je u Podgorici održan deveti Montenegro Prajd, pod sloganom Read more