IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Nadležni da ponište odluke Uprave za katastar i vrate pravo svojine Prijestonici…

Nadležni organi treba da ponište odluke Uprave za katastar i vrate Cetinjski manastir Prijestonici, kazala je poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

“Pokušava se da se ovakva vrsta nasilja nad crnogorskim sakralnim objektima sada podvede pod činjenicu da je navodno došlo do neke greške i da je to ranije bilo pisano kao pravo korišćenja crkve Svetog Petra”, kazala je Vuksanović-Stanković.

Ona je objasnila da je pravo svojine najšire pravo koje u sebi obuhvata pravo korišćenja, pravo ubiranja plodova i pravo raspolaganja.

“Stoga, pravo svojine pripada Prijestonici i samo ona svojim odlukama može da odluči kome će, od ta tri segmenta, da ustupi taj uži segment prava korišćenja”, rekla je Vuksanović-Stanković.

Ona ističe da je odluka Uprave za katastar ništavna i da nema pravno dejstvo.

“Nadležni organi će morati da ponište odluku, da izbrišu ono što su upisali u katastar i vrate pravo svojine Prijestonici”, kazala je Vuksanović-Stanković.

Cilj ovakvog stanja u Crnoj Gori, kako je istakla, je oduzimanje sakralnih objekata koji pripadaju pravoslavnim Crnogorcima.

“Ako je neko smatrao da Prijestonica nema pravo svojine nad Cetinjskim manastirom onda je tako nešto trebalo da dokaže na sudu”, smatra Vuksanović-Stanković.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: BRAVO URAŠI I DEMOKRATE! FINO STE GLASALI !

Prema njenim riječima, za period otkada je nova Vlada došla na vlast na njihov je agendi je samo crkva.

“Vrlo su revnosni u izvršavanju zadataka prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i crkvi Srbije. Te njihove priče oko boljeg standarda u oblasti života građana u raznim sferama samo ostaju na nivou priče”, kazala je Vuksanović-Stanković.

Kako je rekla, na političkoj sceni u Crnoj Gori prisutno je bezakonje, nepoštovanje Ustava i umjesto da vlast miri građane „ona pruža ruku samo jednoj strani“.

“SDP neće dozvoliti okupaciju Crne Gore i ono što možemo obećati građanima jeste da će učiniti sve da se sakralni objekti koji pripadaju Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi i građanima Crne Gore vrate i upišu kao pravo svojine crnogorskog naroda i države”, poručila je Vuksanović-Stanković.

Prema njenim riječima, rješenje sa postojeću situaciju u Crnoj Gori su vanredni parlamentarni izbori ili manjinska vlada koja bi pripremila izbore.

“Ono što obećavamo građanima jeste da će se Crna Gora vratiti na pravi put i da ćemo na temeljima građanskih i multietičkih vrijednosti uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju”, zaključila je Vuksanović-Stanković.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: Da Ibrahimović ne može da zakaže sjednicu, ne biste se toliko pomamili... (foto, video)

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more