IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Mitropolit MIHAILO: Svetosavski EKSTREMISTI provociraju NOVU SREBRENICU I VUKOVAR

Izuzimanje Cetinjskoga manastira iz državnoga vlasništva i nezakoniti upis u vlasništvo Beogradske patrijaršije, provocira političku atmosferu koja može da tendira ekstremizaciji političke situacije, kazao je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

“Mislimo i vjerujemo da je akterima nezakonitoga prijepisa to i cilj. Pozivamo ih da se urazume i ne vrijeđaju crnogorsko državno i nacionalno dostojanstvo”, ističe Mihailo.

Cetinjski manastir je, poručuje, srž i biće same Crne Gore.

“Simbol njenoga trajanja i nekadašnje državno sjedište koje ne trpi okupatorsku nogu. Oličena u Joanikiju Mićoviću, upravniku okupacione organizacije, Cetinjske filijale beogradske patrijaršije, ona je ugazila u njega.

Zbog njega i zbog upisa samoga manastira na Srbiju, Crnoj Gori nanijeta je uvreda koja će proizvesti odgovor”, navodi Mihailo.

A onda je dodao.“Ne treba da upozoravam Vladu da on nikada nije bio vlasništvo Srbije, niti će Crnogorci to dozvoliti. Očito da su svetosavski ekstermisti, dokazano skloni da ugaze u epohalne zločine, ovladali javnom scenom i bojimo se, da ovakvim aktima, provociraju novu “Srebrnicu” i “Vukovar”.

Čitaj još:   SARAJEVO U ŠOKU: Poznat identitet motocikliste koji je poginuo u naselju Socijalno... (foto)

Kako sila nije u nama nego u vlasti, ponovo je pozivamo da se urazumi, ovo pitanje riješi na pravedan način i Cetinjski manastir ponovo upiše u vlasništvo crnogorske države”, poručuje Mihailo.

izvor: aktuelno.me

MIHAILO: Nećemo NESTATI jer je PRAVDA na našoj strani…

Nije doveden u pitanje opstanak naše crkve. Crkva je Božja Read more

MITROPOLIT MIHAILO: Svi građani CRNE GORE da stanu uz CPC… (foto)

Glasom miroljubivosti ne prihvatiti ustoličenje u Cetinjskom manastiru... CETINJE: Crna Read more

Mitropolit Mihajilo: Amfilohije je skrivao ratne zločince u Ostrogu… (foto)

Govoreći o dešavanjima u Srebrenici, Mihailo je kazao da je Read more