IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOJKO Pantić: Cetinjski manastir čuva policija i SRAMIM SE, više nego dan kad je Džajić uručio dres ratnom zločincu

Knjiga Milojka Pantića ”Nebo se otvorilo” promovisana je u JU Narodna biblioteka Njegoš na Cetinju.

Uzrečica ,,Nebo se otvorilo” koju je čuveni sportski novinar Milojko Pantić izgovorio prilikom prenosa utakmice finala Kupa šampiona Crvena Zvezda – Bajern, devedesetih godina prošlog vijeka, postala je naslov knjige koju je ovaj legendarni komentator napisao o svom životu u bivšoj Jugoslaviji i svim onim državama koje su nastale poslije njenog raspada.

Pantić kaže da je knjigu posvetio svom unuku i mladim generacijama. 

“Knjiga sadrži sve periode moje karijere i u njoj su uglavnom priče iz čuvenog beogradskog restorana „Madera“ u kome sam često sjedio, kako sa ljudima koji su učestvovali u osnivanju Crvene zvezde, tako i sa mnogim poznatim zvezdašima iz svih sfera društvenog života, od politike do kulture” rekao je  Pantić.

On dodaje da je moto knjige pronašao u stihovima pjesme ”Pieta” koju je Miroslav Krleža napisao početkom prošlog vijeka.

“Moto knjige samo pronašao, između ostalog, u stihovima po mom mišljenju jednog od najvećih jugoslovenskih pisaca, Miroslava Krleže pod nazivom Pieta, koji u prvi plan ističe da je sve ”laž, grozna laž”.

Čitaj još:   SKANDAL: Evo kako VUČIĆ bez SRAMA nagrađuje svoje RATNE ZLOČINCE

Pantić je kazao da ga je neprijatno iznenadilo to što su ispred Cetinjskog manastira prisutane policijske patrole, pitavši se, od koga ga brane.

“Moram reći da sam impresioniran, na negativan način, slici koju sam vidio ispred manastira u gradu u kojem je nastala Crna Gora i crnogorska crkva. Taj manastir čuva policija i iskreno, sramim se, više nego onog dana kada sam vidio Dragana Džajića da uručuje sveti dres Crvene zvezde ratnom zločincu, kapetanu Draganu”.

Govoreći o knjizi “Nebo se otvorilo” novinar i književnik Mihailo Radojičić kazao je da je ova knjiga prava galerija likova koji su obezvrijedili jedno vrijeme.

“Preko nje je na jednostavan, ali veoma pismen način predstavljeno jedno vrijeme i društvo u njemu. Ono što moram istaći jeste i to da nije važno da li je lik u knjizi istinit, vać da je on vjerovatan. Jer, ukoliko je istinit, tiče se jedne osobe, a ukoliko je vjerovatan onda on može biti bilo ko” istakao je Radojičić.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more