IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Tantalove muke šerifa DRITANA od Bojane ili: ”Neće Ura dat”

Posljednju u nizu neće- dati- Ura momenata je ovaj, vezan za prepis Cetinjskog manastira na crkvu Srbije. Reče li ono Abazović: neće Ura dat da se dira interes Crne Gore! Kaza li Dritan da niko neće ponijet crkve u Srbiju?

A što bi ih nosili, kada su ih prisvojili na crnogorskoj teritoriji. I, sve to, uz amin Ure. 

Malo je koja fraza izlizana u posljednjih godinu i kusur dana kao ona „nacionalni interes“’. Naravno, taj se idiom ne može ni porediti sa onom krilaticom- „pomirenje“ od koje, čak i najvećem njenom zagovorniku u Crnoj Gori na sam pomen bude muka.

Što je to nacionalni interes Crne Gore?

Kada je nakon izbora odlučio da formira vlast sa prosrpskim partijama koje su ostvarile zapažen rezultat na krilima crkvenih protresta, od pristalica nazvanih litije, Abazović je rekao da Ura neće dat! Kako je to samo glasno zvučalo, tješilo i hrabrilo pristalice toga pokreta. Ura neće dat, nacionalni interes Crne Gore biće očuvan i sačuvan.

Čitaj još:   UHAPŠENA VERICA MARAŠ: Sumnja se, da je učinila krivično djelo zloupotreba položaja... 

Kako je vrijeme odmicalo, Ura je sve više davala, tako da je i čuvena rečenica postala predmet sprdnje i poređenja sa niskomoralnim đevojkama, Ura jednostavno nije dala- samo onome koji nije tražio.

autor: Alek Barović

izvor: http://standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more