IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO KOMŠIĆ- Odbrusio Ambasadoru Rusije: “Neće biti nikakvog razgovora niti dijaloga o tome!”… (foto)

Povodom posljednjeg medijskog istupa ambasadora Rusije u BiH, reagovao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, srijeda, 20.10.2021…00: 55… ŽELJKO KOMŠIĆ- Odbrusio Ambasadoru Rusije: “Neće biti nikakvog razgovora niti dijaloga o tome!”… (foto)

Reakciju Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića prenosimo integralno:

Ambasador Ruske Federacije, Igor Kalabuhov svojim komentarom o Oružanim snagama Bosne i Hercegovine učinio je ono što sama Rusija radi već duže vremena, a to je miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine. Neće biti nikakvog razgovora niti dijaloga o Oružanim snagama BiH, jer su one kao i druge državne institucije neupitna kategorija.

Oružane snage Bosne i Hercegovine formirane donošenjem odgovarajućih zakona u propisanoj proceduri u Parlamentarnoj skupštini BiH koja je a i to jedino jedino zakonodavno tijelo države Bosne i Hercegovine. Tu se uopšte ne radi o davanju bilo čije saglasnosti na bilo šta, već o klasičnom postupku donošenja zakona, što je praksa ne samo u Bosni i Hercegovini, već u cijelom demokratskom svijetu.

Čitaj još:   ZAŠTO ŠMIT BJEŽI OD NOVINARA: Nesnalaženje ili sklonost tajnim razgovorima? (foto)

Jasan je povod ovog iskaza ambasadora Kalabuhova i on je sadržan samo u jednoj riječi – NATO. Dakle, Rusija ima aktivan angažman na Zapadnom Balkanu u sprečavanju pojedinih zemalja da postanu članice NATO saveza. Što se tiče Bosne i Hercegovine, naš put je jasan, i definisan odlukama institucija države Bosne i Hercegovine...

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more