IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kreću kovid- propusnice- UGOSTITELJI SE PLAŠE BATINA…

Nova glavobolja za ugostitelje – kovid propusnice. Strah od toga kako će se primjenjivati, ko će ih kontrolisati i kako se izboriti sa nezadovoljnim gostima.

Iste muke u Beogradu, Vranju, Čačku, Kraljevu… Kovid propusnice tražiće se od 22h, pa do 1 sat ujutro, tri sata dovoljna da zakomplikuju živote ugostitelja

„Biće samo još gore nego što je sada, jer pola kafića pod trenutnim mjerama može slobodno da se zatvori, a pod ovim novim mjerama će samo biti još gore“, zabrinut je Milan, vlasnik jednog kafića u centru Beograda. Konobarica u jednom kafiću poručuje da ne namjerava da ljude koji odbiju da pokažu svoju kovid propusnicu izbacuje iz lokala.

„Meni nije u opisu posla da ljudima tražim kovid propusnice, ali ako budu postojala neka pravila i uputstvo svakako ćemo ih ispoštovali. No, da li ću ja izbacivati ljude iz kafića – svakako neću“, rekla nam je Miljana. Malo vremena, nejasna pravila, nevakcinisano osoblje, gosti koji će „praviti probleme“ i zakon koji ih sprečava da iste legitimišu, samo je dio pitanja koja muče ugostitelje u Vranju.

„Koliko čujem, problem oko legitimisanja planiraju da riješe tako što će dati pravo osoblju da gostima traži dokument sa fotografijom“ – kaže za Novu.Aleksandar D., jedan od vlasnika barova u Vranju. Prema njegovim riječima, menadžment lokala nije dovoljno upoznat sa novim pravilima niti ima vremena da se do valjano pripremi.

Čitaj još:   UHAPŠEN, JER JE ZGROZIO BALKAN: Smijao se, čovjek umirao, on snimao i vikao... (video)

„Šta u slučaju da ni osoblje ne posjeduje sertifikate, mnogo konobara i šankera nije vakcinisano? Sad i da žele da se vakcinišu, džaba im je jer neće proći dovoljno vremena da bi ih smatrali imunizovanima i oni neće dobiti potvrdu. Nije jasno šta ćemo sa osobljem“, započinje. Naglašava da su ugostitelji ponovo „prvi na udaru“ i da se zbog neodlučnosti u vezi uvođenja kovid propusnica stvari mnogo komplikuju.

Vlasnik poznatog restorana tradicionalne kuhinje, kaže da legitimisanje gostiju nije njegov ili posao konobara već posao nadležnih organa.

„Izvolite, dođite slobodno u subotu od 22 časova u lokal da legitimišete ljude, ja to nemam prava trenutno da radim, a gosti će se prvi buniti i praviti probleme“. Vlasnik sale za izdavanje za veselja, koja ima nešto više od 200 mesta, na periferiji Čaćka kaže za Novu da ga neće zaobići batine gostiju koji popiju neku čašicu više.

„Ma dajte. Na koji način ja, ili redar koga angažujem tražim od pijanog čovjeka kovid propusnicu, kada on posle 22 sata ne zna ni kako se zove. Ovo je samo jedna velika predstava za narod koji treba da pomisli koliko država brine o njemu“, ironično navodi sagovornik portala Nova.rs. Prema njegovim riječima, ukoliko su nadležni organi htjeli da smire epidemiološku situaciju trebalo je da urade to mnogo pametnije.

Pojedini ugostitelji su odlučili da skrate radno vrijeme do 22 sata.

Čitaj još:   Manipulativna igra: Lažna fotografija iz Vašingtona, završila u Podgorici... (foto)

„Ne vidim drugo rješenje osim da skratim radno vreme do 22 sata od subote. Nisam sposoban da se objašnjavam sa pijanim ljudima, a kamoli da se bijem sa njima“, rekao je za Nova.rs Milan. B.

izvor: nova.rs

JAKOV Milatović siguran igrač srpskih nacionalista- SPC igrač iz sjenke… (foto)

Vlasti u Beogradu preko Crkve Srbije, Vojislava Šešelja i Aleksandra Read more