IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA DO NEBA: Tri godine od brutalne likvidacije sarajevskih policajaca, ko je ubio Adisa i Davora? (foto, video)

Pune tri godine prošle su od ubistva dvojice sarajevskih policajaca na Alipašinom Polju, a za njihovo ubistvo još niko nije odgovarao…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 26.10.2021…10: 46… TUGA DO NEBA: Tri godine od brutalne likvidacije sarajevskih policajaca, ko je ubio Adisa i Davora? (foto, video)

Adis Šehović i Davor Vujinović, 26. oktobra 2018. u ranim jutarnjim satima, izrešetani su iz automatskog oružja. Adis je preminuo na mjestu, dok je Davor usljed teških povreda preminuo nekoliko sati kasnije u sarajevskom Kliničkom cntru.

Prema zvaničnim informacijama, na njih je otvorena vatra kada su zatekli nepoznate osobe u pokušaju krađe automobila.

Tri godine kasnije, nakon više desetaka privedenih, ispitanih, poligrafisanih, pritvaranih…. od ubicani traga ni glasa. Baš kao ni od vozila i oružja koje je korišteno u ubistvu.

“Priroitet u radu”

– Rasvjetljavanje ubistva policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića prioritet je u radu Tužilaštva Kantona Sarajevo. Međutim, s obzirom na to da se radi o kompleksnoj istrazi, saopćavanje bilo kakvih informacija moglo bi ugroziti istragu – kažu iz Tužilaštva KS, koje provodi istragu ovog slučaja.

Prema onome što je od samog početka pa do danas izvjesno, svi putevi vode u Istočno Sarajevo, odakle je kobne noći došao crni “seat leon” iz kojeg je ispaljen rafal u pravcu policajaca, i gdje se isti automobil uputio nakon ubistva. Negdje kod Sokoca izgubio mu se svaki trag.

Čitaj još:   TUGA DO NEBA: Bitku za život izgubio je naš poznati muzičar... (foto i video)

Istragom je utvrđeno da je to vozilo ukradeno ranije na Alipašinom Polju, kao i da je korišteno prilikom krađe “audija” u naselju Ciglane.

Tokom istrage priveden je veliki broj pripadnika takozvane automafije iz Istočnog Sarajeva, kao i svi koji su na bilo koji način povezani sa njima.

Srećko Trifković, Miloš Obradov, Stefan Samardžija, Nedeljko Lizdek…, te još neke osobe koje su hapšene i pritvarane zbog moguće povezanosti sa ovim slučajem, nakon što su određeno vrijeme proveli u pritvoru, zbog izostanka tužilačke odluke, pušteni su na slobodu.

U javnost su u prvim mjesecima nakon ubistva povremeno “curili” pojedini detalji i informacije o mogućim počiniocima, ali ništa od onoga što se moglo čuti nije i zvanično potvrđeno. Istragu uveliko otežava to što vozilo za koje je utvrđeno da je korišteno tokom ubistva policajaca još nije pronađeno, kao ni oružje kojim je počinjeno ovo teško ubistvo.

MUP KS i Tužilaštvo KS u jednoj od zajedničkih izjava saopćili su da je zbog ovog ubistva pod istragom bilo više osoba, te da su sarađivali i sa SIPA- om, MUP- om RS-a te FUP- om, kao i OSA- om u razmjeni podataka. Poduzeto je više od hiljadu radnji dokumentiranja i dokazivanja, te saslušano i ispitano blizu 300 osoba.

Naređena su brojna vještačenja, izuzeto je oko 100 videonadzora i poligrafski testirano 39 osoba. Upućeno je, kako su naveli, i više zahtjeva INTERPOL-u i EUROPOL-u, te ostvarena saradnja sa osam država.

Čitaj još:   NEZAPAMĆENO! DJEČAK (10) ukrao AUTO i udario TRUDNICU...

I pored svega toga, ubice Adisa i Davora i dalje izmiču pravdi.

izvor Faktor.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more