IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DETALJA MASOVNE TUČU NA BAŠČARŠIJI… (foto)

Iz sarajevske policije danas otkrivaju više detalja…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 01.11. 2021… 13: 46… DETALJA MASOVNE TUČU NA BAŠČARŠIJI… (foto)

Predhodnog dana 31. oktobra, u ulici Bravadžiluk, u sarajevskoj općini Stari Grad, došlo je do masovne tuče u kojoj je teško povrijeđen 20- godišnji mladić.

Iz sarajevske policije danas otkrivaju više detalja.

Kako navode, 31. oktobra 2021. godine u 17.50 sati, dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obavijestio je Prvu PU da se u ulici Bravadžiluk nalazi povrijeđena osoba.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli povrijeđeno lice H.B., rođen 2001. godine, nastanjen u Sarajevu, a ljekarska pomoć mu je ukazala, prvo, ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a potom ljekari KCUS-a u Sarajevu.

Iz MUP-a navode kako su mu ljekari na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju konstatovali teške tjelesne povrede, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

Čitaj još:   Turska poklonila Vojsci Crne Gore automatske pušake... (foto)

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je isti zadobio tjelesne povrede u tuči u kojoj je učestvovalo više lica.

“O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja”, kažu iz policije, piše RS…

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more