Crna Gora

Raković: U SRBIJI NE VJERUJU KRIVOKAPIĆU…

U intervjuu za Radio Beograd 1 istoričar Aleksandar Raković je kazao da je lijepo što je Zdravko Krivokapić stigao u zvaničnu posjetu Srbiji, ali da mu nažalost u Srbiji ne vjeruju jer je u protekloj godini povukao niz poteza koji štete srpskim nacionalnim interesima.

Raković je kazao da Krivokapić iz dana u dan mijenja iskaze i da se ne zna hoće li ili ne raditi na tome da poboljša odnose Crne Gore sa Republikom Srbijom.

On je podsjetio kako smo se svi nadali da će Krivokapić otopliti odnose sa srpskim narodom kada je otišao u zvaničnu posjetu Republici Srpskoj. Ali upravo posle te posjete Krivokapić je inicirao smjenu ministra Vladmira Leposavića a Skupština Crne Gore usvojila je takozvanu Rezoluciju o Srebrenici kojom je stavljena stigma na srpski narod.

Dalje, Raković je rekao da potpisivanje Temeljnog ugovora sada nije tema, ali da će vlasti Republike Srbije sigurno tražiti od Crne Gore da se zaštite prava i identitet Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda u Crnoj Gori. Pritom, u odnosima dvije zemlje ne može se ignorisati činjenica da je Crna Gora istorijska država srpskog naroda i da je njena državnost u osnovi srpska.

izvor: portalluca.me

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Ramo ISAK ZAPRIJETIO: “Ja ću uhapsiti MILORADA Dodika. Nije ovo 1992. godina, nema više JNA”… (foto, video)

RAMO Isak: „Banja Luka je bh. grad, moj grad. Banja Luka nije Dodikova!“ SARAJEVO: BiH,…

8 sati ago

Akademik prof. dr RADOVAN Radonjić: Crna Gora je prodata država… (foto, video)

A on za onoga sam rekao da je veleizdajnik Crne Gore i uvjeren sam da…

10 sati ago

Dnevni horoskop za 29. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan ne mijenja…

10 sati ago

Budva: SDP, SD i LP potpisale sporazum o zajedničkom nastupu na izborima, PETAR Odžić predvodi listu… (foto, video)

"Na listi će se pored predstavnika ove tri partije naći i nezavisni građani, dokazani društveni…

10 sati ago

DRAMA USRED BEOGRADA: Stala ispred bivšeg pripadnika paravojne formacije i pitala ga-“Reci mi gdje su kosti mog oca, odveo si ga pred mojim očima…” (foto, video)

U emisije Provjereno Nove TV godinama su pratili potresnu priču o Ivi Radić, koja više od 30 godina…

13 sati ago

This website uses cookies.