IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DIPLOMATSKA POŠTA: ODAVDE DO SRBIJE…

Susreti predsjednika Vlade sa srpskim zvaničnicima nijesu mnogo toga novoga donijeli. Tu nije bilo iznenađenja – jer ih nije moglo ni biti. Domaćini su bili svjesni ograničenog i suženog mandata ,,Premijera bez Većine“.

Otud, zapravo, i vrlo nizak nivo ,,pokrivenosti“ posjete u kontrolisanim srpskim medijima. Ne čekaju samo Krivokapić i njegovi ,,eksperti“ rasplet situacije u vezi aktuelne crnogorske vlade. Rasplet čeka i Srbija

Dugo čekana zvanična posjeta premijera Crne Gore susjednoj Srbiji se ostvarila. Konačno.

Premijer Krivokapić je mjesecima pokušavao da otputuje za Beograd – ,,podsjećao“, pominjao, ponavljao i javno se nadao, kumio i molio, zapravo, da bude primljen na adresi koja – u njegovom i svjetonazoru političkih snaga kojima pripada – predstavlja, i bukvalno, centar svijeta. Ne samo ,,srpskog sveta“, dakle.

Moguće je da, s obzirom na političke prilike i odnose u Crnoj Gori, ova vizita, na kraju, bude upamćena kao politička ,,labudova pjesma“ predsjednika Vlade kojem mnogi već vide leđa.

U višemjesečnom mučnom natezanju, prepucavanju i međusobnim optužbama i uvredama nosilaca vlasti u Crnoj Gori, odlazak za Beograd se od priželjkivanog trijumfa i političkog profita pretvorio u dvodnevnu smješu skandala, neodgovornih i uvredljivih izjava i poteza koji nikako ne dolikuju i ne priliče crnogorskom zvaničniku tog ranga i funkcije.

Iako su farmerice srpskog ministra poljoprivrede, na crvenom tepihu i pred počasnim strojem garde, neizbježno privukle najviše pažnje (a kako i neće, to je zaista bilo nevaspitano i besprizorno), posjeta Zdravka Krivokapića Beogradu nosi sa sobom druga i važnija značenja i poruke od jednog, po svemu sudeći, namjernog ,,gafa“, koji domaćini – očigledno – nisu željeli da izbjegnu. (Recimo to tako, da ne gubimo vrijeme na objašnjavanje očiglednog, ali i marginalnog detalja – koji su mnogi već komentarisali i ispravno osudili.)

Čitaj još:   POLITIČKI POKOJNIK Krivokapić IZMILIO IZ RUPE NA OTVARANJU K7: Licemjeri skupljaju jeftine poene na projektu koji su htjeli da unište!

Da skratimo: taj gaf je kompromitovao Srbiju i njenu diplomatiju. To se, jednostavno, ne radi. Činjenica da je g. Krivokapić i na to ostao ravnodušan, pa čak i gore – egzaltiran, na kraju, ,,dočekom na najvišem nivou“ – govori samo o njemu. Ali, sa njegove adrese smo navikli na svakojake besmislice i prizemnosti, tako da isprazno oduševljenje i čudne jezičke konstrukcije premijera – odavno nisu vijest…

Zvanična posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Beogradu nije donijela ništa novo.

Smjelost ove lapidarne ocjene se može dovesti u pitanje, ali bi podrobnija analiza, za koju će narednih dana i sedmica biti prilike, svakako pokazala da su stvari na zvaničnoj relaciji Podgorica – Beograd ostale tamo đe su bile i prije ovog putovanja.

To pokazuju i reakcije ,,koalicionih“ partnera g. Krivokapića – partija i političara koji istovremeno podržavaju i ne podržavaju predsjednika Vlade Crne Gore – zavisno od pitanja, problema, konteksta i – dana u sedmici.

Istina, politički lideri i poslanici su se, ovoga puta, uzdržali da g. Krivokapića nazovu, kao nedavno, pajacem i klovnom.

Čitaj još:   KRVOPROLIĆE POSLIJE ZABAVE I TEREVENKE: Pucao u prijatelja pa odbio da se preda... (foto i video)

Krivokapićeva je nesreća što je razlog tome politički značaj adrese kojoj je bio u posjeti dva posljednja dana, i njihovo (vladajućih koalicija i partija) strahopoštovanje prema istoj, a ne podrška za premijerovo putovanje do Srbije i natrag.

autor: Miodrag Vlahović

izvor: analitika.me

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more