IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dr. DENIS ZVIZDIĆ KATEGORIČAN: “Ne postoji niti jedna država EU koja bi podržala nezavisnost RS- a” (foto, video)

Ne postoji niti jedna zemlja EU koja bi prekršila standarde međunarodnog prava i međunarodno priznate suverene Bosne i Hercegovine”, poručio je Zvizdić…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 04.11. 2021… 19: 36… DENIS ZVIZDIĆ KATEGORIČAN: “Ne postoji niti jedna država EU koja bi podržala nezavisnost RS- a” (foto, video)

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić rekao je danas da ne postoji niti jedna država EU koja bi podržala nezavisnost RS-a!  

“Priča da bi nezavisnost RS-a podržalo sedam evropskih zemalja se samo može čuti u zadimljenom restoranu kada je previše glasna muzika i možda Dodik i neko od njegovih saradnika ne čuju dobro. Ne postoji niti jedna zemlja EU koja bi prekršila standarde međunarodnog prava i međunarodno priznate suverene Bosne i Hercegovine”, poručio je Zvizdić.  

Zatim je dodao sljedeće:   “Ako se ugrožava Ustav, ako nema Dejtona, prvi član Ustava je jasan, Bosna i Hercegovina nastavlja kontinuitet Republike BiH kao BiH sa članstvom u svim međunarodnim institucijama, ali i kraj tog sporazuma je jasan da bi se vratili na startne pozicije – Republika BiH bez entiteta”.

Čitaj još:   MILO Đukanović: RAJKO Cerović, ostavio dubok trag u novinarskoj i književnoj zajednici Crne Gore i regiona... (foto)

I na kraju predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić je rekao da ono što on očekuje od EU jeste da se ponaša prema Bosni i Hercegovini i najavama secesije iz RS-a, isto kao što se ponaša prema bilo kakvoj najavi secesije bilo koje pokrajine, bilo koje evropske države.

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more