BiH

POPLAVE U BIH Alarmantno: Od utapanja spasili dijete, evakuisano stanovništvo, uginulo 130 ovaca, stanovništvo zabrinuto… (foto)

Velike količine kiše koja pada uzrokovale su izlijevanje rijeka širom Bosne i Hercegovine i poplave ugrožavaju kuće i ostale objekte, te stanovništvo…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak,05.11.2021…18: 56…POPLAVE U BIH Alarmantno: Od utapanja spasili dijete, evakuisano stanovništvo, uginulo 130 ovaca, stanovništvo zabrinuto… (foto)

ALARMANTNO U TRNOVU: EVAKUIRANO STANOVNIŠTVO, MJEŠTANI NE PAMTE OVAKVE POPLAVE, UGINULO 130 OVACA

Zbog poplava koje su pogodile područje Sarajeva, iz KJKP Vodovod i kanalizacija obavijestili su stanovnike Općine Stari Grad da voda koja dolazi s Jahorinskih vrela nije preporučljiva za piće.

Kako su naveli u saopćenju, voda koja u sistem VIK-a dolazi s ovog vrela nije preporučljiva za piće zbog obilnih padavina.

Lokacija na koju se odnosi ova informacija obuhvata sljedeće ulice:

Dolovi, Pogledine, Jarčedoli, Iza gaja, Bajramuša, Nalina, Veliki Kačanik, Mali Kačanik, Trčivode, Alije Miladina, Čeljigovići, Hadžibajrića,Paje sokak, Paje malta, Kamenica, Mahmutovac, Sulejmana Zolja, Pod Hridom, Apelova cesta, Kamenica potok, Šerina, Muje Hrnjice, Hošin brijeg, Braće Nuhić i Močila- terezija.

U naselju Kijevo na području Općine Trnovo situacija je i dalje alarmantna. Nekoliko mještana ovog naselja spasilo je petogodišnje dijete od utapanja iz kuće koja je u potpunosti poplavljena, piše N1.

Dječak se zove Harun, gledao sam ga kako posmatra šta se oko njega dešava sigurno nije bio svjestan svega, otac mu je pritrčao iznio ga iz kuće, tu je bila i grupa momaka koji su ga čamcem prevezli i spasili ga – kazao je za N1 mještanin ovog naselja Fahro Kolar.

Messerova punionica kisikom u Sarajevu se usljed sinoćnjih obilnih padavina nalazi potpuno pod vodom i kompletno je uništena, a pored punionice stradali su i drugi objekti koji su vezani za administraciju i prodaju. Kako su naveli iz ove punionice kisikom, za saniranje štete trebat će pet do sedam dana.

Policijski službenici Jedinice Žandarmerije Policijske uprave Istočno Sarajevo u saradnji sa pripadnicima kluba “Volf” za spašavanje na vodi i pod vodom, danas su evakuirali pet osoba iz dvije kuće koje su poplavile u naselju Batići u Kijevu, općina Trnovo.

Sa terena na području Sarajeva za regionalni portal izvještava ADNA Bojadžić…

Policija nastavlja da prati situaciju…

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

DANIJEL Živković: Tokovina 21. maja krov za sadašnje i buduće generacije… (foto, video)

Delegacija DPS-a koju je predvodio predsjednik Danijel Živković učestvovala je na manifestaciji proslave Dana nezavisnosti…

2 sata ago

MILAN Knežević i DARIO Vraneš se molili sa Vučićem u Beogradu, pred njegov put u Njujork… (foto, video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se jutros u Hramu Svetog Save, pred put u Njujork, pomolio Bogu povodom…

3 sata ago

Dnevni horoskop za 22. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan rasipa…

4 sata ago

TUŽNA SUDBINA FUDBALSKE LEGENDE, Crnogoraca ZORANA Vorotovića: Prikovan za krevet, bivši klub mu mjesečno uplaćuje 23 eura… (foto, video)

Vorotović je u novembru 2022. godine dao intervju i za TV Nikšić. Tačnije, ugostio je…

7 sati ago

STRAVA i UŽAS u TUZLI- UVIĐAJ i DALJE TRAJE: Ubistvo žene i djece, najvjerovatnije izvršeno sjekirom… (foto, video)

Uviđaj u stanu u naselju Stupine, gdje su danas pronađena tri beživotna tijela, 34- godišnje…

7 sati ago

This website uses cookies.